PALA ODLUKA NA "TEATRU SNOVA"! Poznata sudbina Holanđanina u Junajtedu!


IZVOR: Republika - 28.10.2024 | 13:24


Ovo je jedan od glavnih razloga.

Foto: www.profimedia.rs
PALA ODLUKA NA "TEATRU SNOVA"! Poznata sudbina Holanđanina u Junajtedu!

Erik Ten Hag, jedan od najneuspešnijih trenera u istoriji Mančester junajteda, nedavno je dobio otkaz nakon dve i po sezone na klupi slavnog engleskog kluba. Njega će privremeno zameniti legendarni Rud Van Nisterloj, dok klub traži dugoročno rešenje za trenersku poziciju.

Jedan od glavnih razloga Ten Hagovog otkaza je njegovo upravljanje finansijama kluba. Tokom svoje vladavine na klupi Mančester junajteda, Ten Hag je potrošio neverovatnih 660.080.000 miliona evra na pojačanja, što je izazvalo veliku zabrinutost među navijačima i upravom kluba. Samo u prvoj sezoni, Ten Hag je potrošio čak 243.280.000 evra na pojačanja, dok je u drugoj sezoni taj iznos iznosio 202.300.000 evra, a u tekućoj sezoni dodatnih 214.500.000 evra.

Foto: Tanjug/AP

Erik Ten Hag


Pored finansijskih problema, ključni faktor Ten Hagovog otkaza su bili i loši rezultati na terenu. Mančester junajted se našao na 14. mestu u Premijer ligi, što je bio šokantan pad za klub sa takvom istorijom i renomeom. Uz to, ekipa je zauzela 21. poziciju u Ligi Evrope, što je bio dodatni udarac za ugled kluba.

Sa otkazom Ten Haga, Mančester junajted se sada okreće ka budućnosti pod vođstvom legendarnog Rud Van Nisterloja, koji će privremeno preuzeti ulogu trenera. Ostaje da se vidi kako će klub reagovati na ove izazove i da li će uspeti da se vrati na staze uspeha i slave koje su nekada krasile ovaj veliki engleski klub. Navijači širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju razvoj događaja na Old Trafordu.

BONUS VIDEO: