Novi ogroman SKANDAL pred početak Svetskog prvenstva!


IZVOR: Republika - 09.11.2022 | 07:26


Situacija je po organizatore Svetskog prvenstva sve gora, ređaju se skandal za skandalom.

Foto: Tanjug/AP
Novi ogroman SKANDAL pred početak Svetskog prvenstva!

Ambasador Mundijala u Kataru Kalid Salman u izjavi za nemački javni servis "ZDF" govorio je o homoseksualnosti kao o grehu.

On je o ljudima koji su homosekusalno opredeljeni govorio u dokumentarcu pod nazivom "Tajna Katara". Rekao je da je svestan da će u njegovu zemlju doći svakakvi ljudi, ali da se moraju strogo pridržavati pravila koje ova zemlja nalaže.

- Imam problem pre svega što će deca videti homoseksualce. Oni će naučiti nešto što nije dobro. Homoseksualnost je greh i zabranjena je - izjavio je Salman.

Foto: Twitter/PrintScreen/CBSSportsGolazo

Stadion "Losail" koji će biti domaćin finala

Nakon toga, intervju je momentalno prekinut. Već nekoliko puta se pokretalo pitanje homoseksualaca u Kataru i ovo je još jedna situacija u kojoj se homoseksualnost tretira kao nepoželjna u toj zemlji, u kojoj je inače i zabranjena. Kazne mogu biti i sedam godina zatvora.

Ovo nije prvi skandal u azijskoj državi pred start najbitnijeg fudbalskog takmičenja. Juče je Sep Blater pričao o tome koliko je kupovina prvenstva koštala, pojavile su se i informacije da vlasti ograđuju siromašne četvrti kako bi razdvojile bogate od njih, a odavno je već poznata tema poginulih radnika na izgradnji stdiona, zbog čega su brojne države razmatrale bojkot. Ipak, nijedna se nije odlučila na tako radikalan korak.

Svetsko prvenstvo će u Kataru početi 20. novembra, a turnir će otvoriti domaća selekcija utakmicom protiv Ekvadora. Četiri dana kasnije prvenstvo započinje i Srbija, utakmicom protiv reprezentacije Brazila, jednog od najvećih favorita za zlato.

BONUS VIDEO