Fernandes najavio kraj karijere, pa se setio Srbije!


IZVOR: Republika - 18.04.2020 | 18:03


Košarkaš Reala Rudi Fernandes nagovestio je da bi mogao da završi karijeru pošto mu za dve godine istekne ugovor sa "kraljevskim" klubom".

Foto: Starsport

Rudi Fernandes

Španski reprezentativac je na društvenim mrežama odgovarao na pitanja navijača, koja su se ticala kraja karijere, Olimpijskih igara u Tokiju, kao i toga kako provodi vreme sada kada je na snazi ograničeno kretanje zbog pandemije koronavirusa.

- Dobro sam, srećom imam prostora u kući. Mogu da nastavim da održavam formu, što je važno. Imam dobro opremljenu teretanu, ali s druge strane ponestaje mi načina da zabavim svog sina. Nedostaju mi vreme provedeno na terenu, treninzi i takmičenje sa saigračima- otkrio je Fernandes.

Na pitanje da odredi ko je za njega bolji – Huan Karlos Navaro ili Pau Gasol, košarkaš Reala je imao spreman odgovor.

- Oni su dvojica najboljih igrača u španskoj košarci. Teško je, Huan Karlos je bio reper za igrače kakav sam ja, koji igraju na istoj poziciji. Ali, moram da izaberem Paua jer je za mene i mnoge druge on reper na globalnom nivou.

Fernandes je i te kako svestan da mu se kraj karijere bliži, iako je nedavno potpisao novi ugovor, ali ima 35 godina.

- Imaću 37 godina kada mi ugovor istekne. Živeću ove dve godine kao da su mi poslednje. Isto tako sam uradio u poslednje dve sezone, jednostavno morate da idete godinu po godinu. Bližim se povlačenju, ali se osećam dobro. Osećam se komforno u timu i u ovoj ulozi. Kada budem shvatio da ne mogu da dam sve od sebe, ustupiću mesto mlađim igračima- otkrio je Fernandes.

Što se tiče najintenzivnijih utakmica koje je odigrao, Fernandes je napravio zanimljiv izbor.

- Poraz bih izabrao onaj na Olimpijskim igrama u Pekingu, to finale je bilo neverovatno za mene. Ceo tim je odigrao odlično. A pobeda, prvi Evrobasket – 2009. Nismo dobro ušli utakmicu, ali smo bili razorni. Sećam se da smo pobedili Srbiju sa skoro 20 poena razlike- istakao je španski košarkaš, koji je najavio da planira da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje će mu biti pete u karijeri.