ŠVEDSKA KOŠARKA IMA NOVOG KRALJA: Srbin Aleksa Šolević sa BRUTALNIM indeksom dominirao! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 14.01.2022 | 17:19


Naša zemlja je uvek bila zemlja košarke, gledali smo mnogo generacija koje su nas oduševljavale svojim potezima, poenima i asistencijama. U sadašnjem momentu, jedan Srbin je plesao po parketu, ali ne pred očima ljudi u otadžbini, već u Skandinaviji, preciznije Švedskoj. Mesto događaja je Stokholm, a o junaku današnje priče tek će se čuti, jer je uradio nešto što se ne viđa svaki dan.

Foto: Instagram/Printscreen
ŠVEDSKA KOŠARKA IMA NOVOG KRALJA: Srbin Aleksa Šolević sa BRUTALNIM indeksom dominirao! (VIDEO)

Srbin obeležio kolo u Švedskoj! Plejmjker Aleksa Šolević (28) u porazu svog Frajšuset Basketa protiv Umee 109:46 u utorak imao je brutalan indeks korisnosti 46! Aleksa je za 38 minuta na parketu upisao 40 poena, uz pet skokova, a jedna asistencija falila mu je kako bi maestralnu partiju zaokružio dabl-dabl učinkom.

Da će do ovakve ubitačne statistike doći, Šolević je pokazao i u prvom meče u novoj godini kada je nažalost u još jednom neuspehu svoje ekipe 92:78 protiv Sodertalje Kingsa dao osam poena, ali uz 11 skokova i 14 asistencija za 36 minuta na parketu.

 

 

Koliki je Aleksa Šolević majstor sa loptom, najbolje pokazuju snimci, a mi vam ostavljamo da uživate u potezima iskusnog plejmejkera koji oduševljava Šveđane.

BONUS VIDEO: