NBA: Jokić stao na korak od novog tripl-dabla, prekinuta serija Denvera!


IZVOR: Republika - 02.02.2022 | 06:56


Nakon pet uzastopnih trijumfa, ekipa Denvera dozvolila je sebi da bude poražena u duelu sa Minesotom rezultatom 130:115.

Foto: Tanjug/AP
NBA: Jokić stao na korak od novog tripl-dabla, prekinuta serija Denvera!

Iako je bilo upitno, srpski reprezentativac Nikola Jokić nastupio je na ovom susretu, ali nije sprečio poraz svoje ekipe. I pored bola u stopalu Jokić je pružio još jednu zapaženu partiju, ali to nije bilo dovoljno za novi trijumf njegove ekipe. Zabeležio je skor od 21 poena, 1 skokova i osam asistencija, pa je jedini krivac za ne postizanje novog, 71. tripl-dabla u karijeri isključivo trener Majkl Meloun koji Jokića iz predostrožnosti nije ubacivao u igru tokom poslednje deonice meča.

Ekipa Denvera je poklonija rivalu veliki broj lopti. Imali su čak 12 grešaka, a pet idu na dušu našeg košarkaša, ali i pored toga Jokić je bio jedina svetla tačka u redovima Denvera.

 

 

Minesota je na poluvreme otišla sa velikih 18 poena prednosti, da bi ta razlika rasla tokom treće deonice i stigla do velikih +28, a Timbervulvi su u četvrtoj četvrtini imali i celih 30 poena prednosti.Između ostalog, meč je obeležio i izuzetno loš procenat šuta Denvera koji je iznosio svega 42%, a imali su i svega 14 uspešnih šuteva za tri poena iz čak 44 pokušaja.

Usled ostvarenog i nisu mogli da se nadaju boljem rezultatu.

 

 

Pored Nikole Jokića, zapaženiji rezultat imao je Vil Barton koji je zabeležio 13 poena, ali šut iz igre 4/11 govori o skromnosti njjegovog učinka.

Ekipa Denvera sada zauzima šestu poziciju na tabeli zapadne konferencije sa skorom od 28 pobeda u 50 odigranih utakmica, ali im i četvrto mesto konferencije nije nedostižno. Ispred njih se trenutno nalaze ekipe Jute sa skorom 30-21 i Dalasa koja ima trijumf više od ekipe Nikole Jokića.

U ostalim mečevima prethodne noći postignuti su sledeći rezultati:

Detroit - Nju Orleans 101:111

Milvoki - Vašington 112:98

Toronto - Majami 110:106

Čikago - Orlando 126:115

San Antonio – Golden Stejt 120:124

Finiks – Bruklin 121:111

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO: