KATASTROFA ZA ZVEZDU: Evroliga objavila - Kampaca čeka DUGA PAUZA! Poznato kad će Argentinac na teren!


IZVOR: Republika - 04.01.2023 | 13:21


Crveno-bele čeka i novčana kazna.

Foto: Starsport
KATASTROFA ZA ZVEZDU: Evroliga objavila - Kampaca čeka DUGA PAUZA! Poznato kad će Argentinac na teren!

Užasne vesti stigle su na Mali Kalemegdan.

Košarkaški klub Crvena zvezda neće moći da registruje nove igrače za Evroligu sve do 28. februara.

Stiglo je zvanično rešenje ovog takmičenja, a pored toga što će Zvezda biti bez neregistrovanog Fakunda Kampaca do 26. kola Evrolige i drugog marta, te meča protiv Bajerna iz Minhena, tim sa Malog Kalemegdana čeka i kazna od 25.000 evra.

Evo i kompletnog rešenja:

- Košarkaška komisija za finansije Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i kazne od 25.000 evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju. (FSFPR).

Slučaj je 1. decembra 2022. godine uputila Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja (MCC), nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima. Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak. i izreklo privremenu zabranu Zvezdi kojom je zabranjeno registrovanje igrača i trenera.

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

 

Uvedene sankcije su uvedene uzimajući u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija, omogućavajući klubu da iskoristi neprikladnu konkurentsku prednost i nastavi sa radom.

Na ovu odluku može se uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

Sve u svemu, ovo je brutalna kazna za Crvenu zvezdu i očekuje se reakcija kluba sa Malog Kalemegdana.

BONUS VIDEO