IVANOVIĆ ČVRSTO STOJI NA ZEMLJI: Posao nije završen pobedom nad Partizanom!


IZVOR: Republika - 18.02.2023 | 00:27


"Došli smo da osvojimo Kup, a za to je potrebno dobiti tri meča."

Foto: Starsport
IVANOVIĆ ČVRSTO STOJI NA ZEMLJI: Posao nije završen pobedom nad Partizanom!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 83:75. Svoje utiske nakon meča izneo je trener crveno-belih Duško Ivanović. Crnogorski stručnjak se obratio medijima uprkos isključenju koje je zaradio početkom druge četvrtine.

 

 

- Rekao sam igračima u svlačionici da je ovo druga utakmica, došli smo da osvojimo Kup, a za to je potrebno dobiti tri meča - rekao je Ivanović, a onda se osvrnuo na samu utakmicu:

- Mi smo i pored loše igre u prvom poluvremene imali izvenredan rezultat, nama je agresivnost pravila problem u prvom delu igre. Rekao sam na i prvom treningu u Crvenoj zvezdi da su momci pravi borci, a to su u nastavku meča i pokazali.

Fakundo Kampaco je ogirao svoj prvi večiti derbi, dok bio na terenu crveno-beli su imali čak +22.

- Kampaco je igrač koji je igrao na visokom nivou, pokazao je svoj kvalitet u Španiji, Evroligi, u NBA ligi.. Pored ovakvog indeksa on može još puno bolje da igra i igraće. Večeras je vodio ekipu kako treba. Mislim da je na početku bio previše uzbuđen, bio je užurban... Nije jos na nivou kakvom će biti.

Ivanovića je na klupi zbog isključenja zamenio Karles Marko.

- Ovo je pobeda igrača i stručnog štaba, niko se ne izdvaja... Kada pobeđujemo svi su zalsužni, kada gubimo trener je kriv i to je jasno.

Uprkos trijumfu, Ivanović čvrsto stoji na zemlji, posao nije završen.

- Moji igraču moraju imati u glavi da nam treba još jedna pobeda do trofeja... Poznajemo ekipu Mege, ali imamo malo vremena za odmor, moramo biti spremni... Ništa još nije završeno, oni su mlada i talentovana ekipa koja voli da se nadigrava.

Crveno-beli imaju nekolicinu srpskih igrača koji plene iskustvom i velikim brojem opdigranih večitih derbija.

- Oni su pokazali da su veoma bitan faktor u ekipi. Njihovo iskustvo je veliko i to je pravo bogatstvo za nas. 

Veliko finale u kojem će Crvena zvezda ukrstiti koplja sa Megom na programu je u subotu od 21 čas u hali Čair.

BONUS VIDEO