ŠPANAC SVE ŠOKIRAO: Obradović i Partizan mogu da SRUŠE Real!


IZVOR: Marija Nestorović - 24.04.2023 | 12:25


Crno-beli su stigli do osam najboljih u Evropi, sada je pitanje koje se samo postavlja - mogu li da naprave još jedan korak dalje?

Foto: Starsport
ŠPANAC SVE ŠOKIRAO: Obradović i Partizan mogu da SRUŠE Real!

Košarkaši Partizana sutra počinju borbu u top osam fazi Evrolige protiv Real Madrida. "Kraljevi" biće domaćini prva dva duela u Vizink centru, a zatim se serija seli u Beograd. Crno-beli će posle 13 godina zaigrati u četvrtfinalu pošto su poslednji put igrali 2010. Trener Željko Obradović biće u prilici da pokuša da ponovi uspeh iz 1992, kada je pokorio Evropu s Partizanom, savladavši Huventud sa 71:70 u Istanbulu.

Španski novinar El Munda Lukas Bravo istakao je u razgovoru za portal Republika.rs da crno-beli imaju šanse da iznenade "kraljeve".

- Partizan igra dobro ove sezone, napravili su uspeh koji niko od njih nije očekivao. Predvođeni su Željkom Obradovićem, koji je veliki stručnjak, tako da uspeh ne može da izostane. Bilo ih je lepo gledati na terenu. Crno-beli imaju odlične igrače, koji mogu da se nose sa svima što su i dokazali. Verujem da će atmosfera biti odlična na mečevima i da će navijači moći da uživaju - rekao je Manuel.

Foto: facebook.com/Lukas Saez Bravo

Lukas Bravo

S druge strane, on je istakao da Real Madrid trenutno ne stoji najbolje. 

- Klub iz Madrida trenutno je u padu forme, što bi moglo da im oteža situaciju. Imaju nekoliko povređenih igrača i vezali su nekoliko poraza, što se ranije "kraljevima" nije dešavalo. Međutim, pored svega, oni su tim koji u kolekciji ima 15 titula, tako da ih nijednog trenutka ne treba potceniti. Posebno na domaćem terenu - poručio je on.

Otkako je Partizan izborio plasman u plej-of među navijačima kluba iz Humske vlada velika euforija, a Hose je istakao da se u Španiji ne priča toliko o četvrtfinalu.

- Godinama Real je prolazio u plej-of, zbog toga nije velika euforija kao u Srbiji. Ništa više nego inače, trenutno se više priča o slabijoj igri Madriđana nego o mečevima s Partizanom, ali i pored toga, očekuje se puna hala na mečevima - zaključio je on.

Međutim, prema mišljenju bukmejkera, Real Madrid je i dalje glavni favorit za prolaz dalje i plasman na fajnal-for s kvotom 1,25, dok je na Partizan 3,60.

BONUS VIDEO: