JOŠ JEDNA POTVRDA DA JE JOKIĆ POKRADEN! Nezabeleženo u NBA čak 68 godina!


IZVOR: Republika - 04.05.2023 | 11:51


Košarkaš Filadelfije Džoel Embid odneo je trofej MVP ispred srpskog centra, što je po mnogo čemu nezasluženo.

Foto: Tanjug/AP
JOŠ JEDNA POTVRDA DA JE JOKIĆ POKRADEN! Nezabeleženo u NBA čak 68 godina!

Najveća zvezda Filadelfije je sa Seventisiksersima prethodne noći pretpela debakl od Bostona, pošto su Seltiksi slavili rezultatom 121:87.

Neuspeh od 34 razlike je najubedljiviji poraz koji je tim za koji nastupa MVP doživeo u prvoj ili drugoj rundi plej-ofa od sezone 1955/1956, kako je uvedeno dodeljivanje presitžne nagrade namenjene najboljem pojedincu uvodnog dela NBA sezone.

Kamerunac je u svom prvom MVP nastupu postigao samo 15 poena (4/9 iz igre) uz pet blokada i tri skoka.

- Nismo izvršili ono što smo želeli i moramo da budemo bolji. Znali smo da će pokušati da odgovore nakon što smo pobedili u prvoj utakmici, a mi jednostavno nismo bili dovoljno spremni. Ali to ćemo popraviti - rekao je Embid.

 

 

Podsetimo, u skandaloznom glasanju, gde je srpski košarkaš imao samo 674 glasova, a Kamerunac tačno 241 glas više (915), odlučeno je da titula individualnog priznanja za uvodni deo NBA sezone ode u ruke kamerunskog košarkaša.

Što se tiče duela Bostona i Seventisiksersa, Seltiksi su stigli do izjednačenja u seriji (1:1), dok je naredni meč na programu u noći između petka i subote (1.30 po srednjeevropskom vremenu) u Filadelfiji (1.30).

Sa druge strane, Nikola Jokić i njegov Denver su maksimalno iskoristili prednost domaćeg parketa i protiv Finiks Sansa poveli u seriji sa 2:0. Pobednik tog meča ide na boljeg iz duela Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Lejkers (0:1 u seriji).

BONUS VIDEO