IGRAČI PARTIZANA SE PROPISNO OBRUKALI! Na proslavi titule VREĐALI košarkaše Zvezde Meridianbet! Evo šta o tome kaže LEGENDARNI reprezentativac!


IZVOR: Republika - 23.06.2023 | 14:42


Tokom euforije zbog slavlja, Obradovićevi izabranici se zaneli.

Foto: Starsport
IGRAČI PARTIZANA SE PROPISNO OBRUKALI! Na proslavi titule VREĐALI košarkaše Zvezde Meridianbet! Evo šta o tome kaže LEGENDARNI reprezentativac!

Nije bilo nijednog incidenta za vreme finalne serije AdmiralBet ABA lige između Partizana i Crvene zvezde Meridianbet, koja je posle pet mečeva rešena trijumfom crno-belih u Štark areni.

Izabranici Željka Obradovića trijumfovali su u seriji sa 3-2 i prekinuli decenijski post, vrativši šampionsku titulu u Humsku ulicu.

Iako na parketu nije bilo ekscesa, igrači Partizana potrudili su se da bace mrlju na sve urađeno pokazavši nepoštovanje prema košarkašima Zvezde Meridianbet.

Naime, po završetku utakmice, u trenucima euforije zbog slavlja, Zek Ledej i Alen Smailagić su ružnim povicima i gestikulacijama prednjačili u vređanju momaka u crveno-belim dresovima.

- Odgovor na celu situaciju bio je kod Željka Obradovića, koji je pred svaku utakmicu nagoveštavao da je važno da se utakmice odigraju na najbolji mogući način, sa korektnim navijanjem i bez gestikualcijama. Ako je neko kao Žoc zamolio da se to uradi, onda se dolazi do pitanja zašto se pravi primitivizam od strane pojedinaca ili igrača? - kaže Dragan Kapičić za "Republiku".

Foto: Starsport

Dragan Kapičić

Legendarni košarkaški as i proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, smatra da se tome može stati na put:

- To je pitanje za klubove, rukovodstvo-navijači-igrači, to mora bude povezana linija i da se kroz razgovor sa njima uspostavi ravnoteža i balans koji će da uvek daje rezultate. Ovakve scene samo štete utakmicama koje igraju večiti rivali, kao i čelnicima lige, koji su organizatori svega, ali i košarkaškoj Srbiji - dodaje Kapičić.

Prokomentarisao je i dešavanja sa petog meča:

- Bio bi promašaj da nisam odgledao utakmicu. Kada bi se analiziralo, bilo je zadovoljstvo, jer sam video neke iskusnije igrače kako prednjače po potezima, ali postoji i kvalitet kod mladih košarkaša. Zvezda je u trećem duelu bila primer prave agresije, koji je dovela do toga da igra četvrti, a potom i peti meč. Ovaj derbi će ostati u lepom sećanju, kada se gleda igra koju su večiti pružili, međutim, uz sitne propuste pojedinaca kojih uvek ima - istakao je Dragan Kapičić za naš portal.

BONUS VIDEO