NAZIRE SE PEŠIĆEV KONAČNI SPISAK: Ovih 12 će braniti boje Srbije na Mundobasketu?


IZVOR: Republika - 06.08.2023 | 06:30


Polako postaje jasnije koji "orlovi" će odleteti na Istok.

Foto: FIBA
NAZIRE SE PEŠIĆEV KONAČNI SPISAK: Ovih 12 će braniti boje Srbije na Mundobasketu?

Svetsko prvenstvo u košarci igraće se ovog leta od 25. avgusta do 10. septembra, na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Reprezentacija Srbije će takmičenje započeti u grupi B, gde će joj rivali biti Kina, Portoriko i Južni Sudan, a ukoliko sve prođe kako treba, "orlovi" će se u drugoj fazi ukrstiti sa grupom u kojoj se nalaze Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Japan.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je pre nedelju i po dana saopštio širi spisak od 20 igrača koji konkurišu za odlazak na Mundobasket, a u subotu je potvrdio da su dvojica otpala. U pitanju su Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski, pa su "orlovi" ostali sa još 18 košarkaša na pripremama.

Foto: Starsport

Ognjen Jaramaz i Svetislav Pešić

 

Takođe, popularni Kari je otkrio i da se Uroš Trifunović i Alen Smailagić i dalje nisu priključili nacionalnom timu, pošto se nalaze u procesu rehabilitacije. To automatski znači i da se smanjuje šansa da se oni nađu među putnicima za završni turnir, pa se može očekivati da Pešić od preostalih 16 igrača traži konačan sastav.

S obzirom na to da "orlovi" do sada nisu odigrali nijedan javni pripremni meč, teško je naslutiti u kom smeru razmišlja Pešić, ali ćemo se u sledećim redovima voditi nekim logičnim sistemom eliminacije.

Najmanje šanse da se nađe u finalnom rosteru ima Dušan Beslać, a odmah za njim je tu i Aleksa Radanov. Takođe, javnost ne veruje da će na Mundobasket putovati talentovani Nikola Topić, a poslednje ime koje bi selektor mogao da precrta je Boriša Simanić.

Ukoliko se to sve i dogodi, konačnih 12 reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu činiće Stefan Jović, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

BONUS VIDEO