DOBRO SMO SE ZAGREJALI ZA DRUGU FAZU: Nikola Milutinov oprezan posle treće pobede na Mundobasketu


IZVOR: Republika - 30.08.2023 | 12:23


Znali smo koliko su Sudanci dobri i da ne smemo da imamo oscilacije. Imamo iskustva sa Italijom, ali moramo da budemo bolji nego ranije, kaže centar Srbije.

Foto: Starsport
DOBRO SMO SE ZAGREJALI ZA DRUGU FAZU: Nikola Milutinov oprezan posle treće pobede na Mundobasketu

Košarkaši Srbije razbili su Južni Sudan sa 115:83 i sa maksimalne tri pobede prošli u drugu fazu Svetskog prvenstva. Trijumfu nad afričkom selekcijom doprineli su svi izabranici Svetislava Pešića, a na kraju najefikasniji su bili Nikola Jović sa 25 poena (bez promašaja iz igre 4/4 za dva poena i 5/5 za tri), Bogdan Bogdanović sa 23 poena i Nikola Milutinov sa 17. poena.

Upravo je centar "orlova" izluđivao Sudance pod košem. Bio je novi igrač Olimpijakosa nezadrživ kada krene ka obruču, pa je ili pogađao, često i uz faul, ili je proigravao saigrače koji su bili otvoreni. Zbog toga nije krio zadovoljstvo posle meča, a osvrnuo se i na raspodelu minutaža.

- Znali smo koliko su dobar tim i da ne smemo da imamo oscilacije kao ranije i 40 minuta smo bili dobri uz par momenata gde smo malo pali, ali smo odigrali dobro i samo tako treba da nastavimo. Stvarno dobro šutiraju i to su večeras pokazali, bilo je teških situacija i to je dobro zagrevanje za naše naredne protivnike. Raspodela minuta je odluka trenera, a na nama je da radimo šta nam se kaže. Dokle god pobeđujemo zadovoljan sam - rekao je Milutinov, pa se osvrnuo i na narednog protivnika Italiju:

- Imamo iskustvo sa Italijanima i moramo da budemo bolji nego što smo ranije bili. Ja mogu da pričam za sebe, spreman sam i jedva čekam da počne nova utakmica - poručio je Milutinov.

BONUS VIDEO