PEŠIĆ PRED ITALIJU! Otkrio detalje o povredi Simanića! "Celu noć smo tražili krv"! Drama u taboru Srbije!


IZVOR: Republika - 31.08.2023 | 13:04


Selektor Srbije Svetislav Pešić izneo je očekivanja uoči meča s "azurima".

Foto: Starsport
PEŠIĆ PRED ITALIJU! Otkrio detalje o povredi Simanića! "Celu noć smo tražili krv"! Drama u taboru Srbije!

Košarkaška reprezentacija Srbije igra utakmicu prvog kola druge faze Mundobasketa protiv Italije u petak (10.00), a sve u nacionalnom timu je zabrinula povreda Boriše Simanića koji je završio učešće na Svetskom prvenstvu.

Kompletna ekspedicija "orlova" poslala je tokom dana zajedničku poruku podrške putem društvenih mreža, a zatim su više o tome govorili pred srpskim medijima u glavnom gradu Filipina. Pre svih, selektor Svetislav Pešić.

- To je najvažnija vest, da je on operisan i da je u dobrom stanju sada. To je sada najvažnije za njega, njegovu familiju i nas. Boriša ne samo što je naš igrač, već omiljenk kod svih naših igrača i trenera. Šaljemo mu odavde poljupce i zagrljaje da izdrži još jedan dan, to će biti znak da je operacija - rekao je Pešić.

Trofejni stručnjak je izrazio zahvalost ljudima koji su sprečili da se situacija zakomplikuje.

- Velika pomoć došla je od doktora koje je organizovao prof. dr Radovanović. U lošijoj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim. Bio je to ogroman šok za sve nas, nismo mogli da očekujemo da jedan takav udarac može da bude ne bolan, nego tragičan. Dobro je da se sve završilo. Ekipa je celu noć bila zajedno, tražila se dodatna krv, jer nije moglo da se skupi dovoljno, pošto je Boriša dosta krvario. Dobro se završilo.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aleksa Avramović

Otkrio je Kari, potom, šta se zapravo desilo.

- Ono što smo videli jeste da je bio faul, da ga je igrač udario u predelu bubrega. Da li je bila namera ili ne, to sada ne znamo. To zna samo onaj koji je taj faul napravio. Sudije su procenile da nije bilo namere. Ali, vidite, to se desilo i moglo je da se završi tragično. Da nije bilo brze reakcije, da ga nisu prebacili u sobu za hitne slučajeve, bila bi loša vest. Sve je dobro, što se dobro završi - završio je Pešić.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović je ispred kompletnog tima poslao poruku podrške nekadšanjem igraču Zvezde Meridianbet.

- Imamo situaciju koja se desila sa Borišom. Našao se na nezgodnom mestu, u nezgodnom trenutku. Dobio je udarac koji ga udaljava od daljeg nastupa na Mundobasketu. Ovom prilikom želimo da mu, u ime svih igrača, poželim brz oporavak. On je sa nama ovde, kao što smo i mi sa njim, iako je u bolnici na oporavku. On je veliki deo tima, veliki deo slagalice i dodatna motivacija nam je da igramo za njega u nastavku takmičenja - istakao je Avramović.

On je dodao da je ekipa Srbije spremna za sutrašnji meč sa Italijom.

- Motivacija ne treba da nam bude upitna. To je ekipa koja igra brzu košarku. Sa takvim ekipama smo igrali u prvoj fazi, mislim na Portoriko, koja igra tranziciju košarku i njih smo dobro ukrotili. Tako da ćemo isti pristup imati i sutra, sa još dodatnom motivacijom, sa dodatnom agresivnošću u odbrani i napadu. Znamo da su nam dužnici i da ćemo izaći sa još većom motivacijom zbog Boriše i zbog svih nas - naveo je Aleksa.

Srbija bi u slučaju pobede protiv Italije obezbedila plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

- Mislim da su naša mladost i želja ključ svega. Najbolja smo tranziciona ekipa na prvenstvu, to smo pokazali do sada. Mi naš stil igre nećemo menjati. Ključ je defanzivni skok, ako skok bude funkcionisao bićemo pripremljeni. Nećemo trčati i leteti. Ako brzo ne završimo sledi postavka napada i tu znamo šta treba da radimo - rekao je reprezentativac Srbije i dodao da se oseća odličn, pošto je sve vreme trenirao.

"Orlovi" protiv "azura" igraju u petak od 10 časova po srednjoevropskom vremenu prvi meč druge faze Mundobasketa. Samo dva dana kasnije, od 14 sati, na programu je duel protiv Dominikanske Republike.

Srbija će sa obe pobede izbeći duel s moćnim Amerikancima sve do finala, što Pešićevom timu širom otvara vrata za osvajanje medalje u Manili.

BONUS VIDEO