NBA AS STREPI OD "ORLOVA": Kanađanin zna šta ih čeka u polufinalu Mundobasketa


IZVOR: Republika - 06.09.2023 | 17:14


Srbija ima kvalitet, zasluženo je dovde stigla. Moraćemo dobro da se spremimo, rekao je Aleksander Voker.

Foto: Tanjug/AP
NBA AS STREPI OD "ORLOVA": Kanađanin zna šta ih čeka u polufinalu Mundobasketa

Košarkaši Kanade savladali su Sloveniju sa 100:89 u poslednjem četvrtfinalu Svetskog prvenstva, pa će u petak odmeriti snage sa Srbijom u polufinalu. Severnoamerička selekcija sastavljena od NBA zvezda bila je kobna po raspucane Slovence, koje nervozni Luka Dončić i drugovi nisu mogli da dovedu do senzacije i reprize Evropskog prvenstva 2017. protiv "orlova".

Jedan od zaslužnijih za pobedu Kanade, uz Šai Gildžus-Aleksandera koji je ubacio 31 poen, i Ar-Džej Bareta sa 24, bio je Nik Aleksander Voker koji je dodao 14. poena. Košarkaš Minesote nije krio zadovoljstvo što su prošli u polufinale, ali dobro zna šta ga očekuje protiv Srbije.

Foto: Starsport

 

- Znali smo da neće biti lako, mi nikoga ne potcenjujemo. Oni imaju odlične igrače, ne samo Luku, ubacuju šuteve, što su radili i danas, ali mi smo uspeli da tome pariramo što nam daje samopouzadnje za dalje. Ispisali smo istoriju ulaskom u polufinale, odličan je osećaj, zadovoljan sam. Što se Srbije tiče, zaslužili su da budu ovde, ne bi igrali polufinale da nemaju kvalitet. Znamo da su dobri, na nama je da se pripremimo i budemo spremni - rekao je Aleksander Voker.

BONUD VIDEO