ZVEZDA MERIDIANBET PALA U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI! Hrabri crveno-beli pružili dostojan OTPOR Italijanima!


IZVOR: Republika - 09.09.2023 | 22:18


Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od Dinamo Sasarija s 71:76, u prvoj prijateljskoj utakmici na međunarodnom turniru na Sardiniji.

Foto: Twitter/KK Crvena zvezda Meridianbet
ZVEZDA MERIDIANBET PALA U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI! Hrabri crveno-beli pružili dostojan OTPOR Italijanima!

Tokom gotovo čitave utakmice, Italijani su održavali prednost stečenu u prvoj deonici, iako su izabranici Duška Ivanovića više puta smanjivali razliku i topili rezultatski minus.

Morala je Zvezda Meridianbet konstantno da juri prednost rivala, koja je u uvodnoj četvrtini iznosila i 11 poena (21:10).

Već početkom drugog kvartala, srpski šampion je prepolovio zaostatak na samo pet koševa (26:21), a nešto kasnije prišao i na jedan posed (28:26).

Ipak, Italijani su ponovo dodali gas i do odlaska na veliki odmor novom serijom pobegli na devet poena prednosti (37:28), pa je Zvezda Meridianbet opet morala da juri visoku prednost u nastavku meča.

Foto: Starsport

 

Lišeni pomoći reprezentativaca, koji su na Mundobasketu, crveno-beli sa samo devetoricom igrača u rosteru nisu uspeli da naprave preokret i dođu do vođstva, dok je Sasari održavao vođstvo koje je nekoliko puta tokom treće deonice otišlo i na dvocifreno (48:38).

Ponovo je Crvena zvezda Meridianbet pojačala ritam i drugi put prepolovila zaostatak, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 54:49.

Iako je Sasari sredinom zadnje četvrtine vodio 73:64, Ivanovićevi izabranici su serijom 0:7 uspeli da se približe na koš minusa (73:71), ali je Sasari trojkom potvrdio trijumf u ovom meču.

Zvezda Meridianbet je na turnir u Italiji doputovala s devet košarkaša, bez Miloša Teodosića koji je ostao u Beogradu zbog povrede, reprezentativca Dejana Davidovca koji nastupa za Srbiju na Mundobasketu, Brazilca Jaga Dos Santosa i Crnogorca Marka Simonovića. Njihov dolazak očekuje se naredne nedelje, kada će se staviti na raspolaganje Dušku Ivanoviću.

Posle turnira na Sardiniji, crveno-belima predstoji povratak na Mali Kalemegdan, dok će kasnije učestvovati na "Magenta kupu" u Minhenu.

BONUS VIDEO