KAKO PREKO NJEGA POSTIĆI KOŠ? Skače, blokira, asistira - Jokić dobio konkurenciju u vidu mladog Francuza! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 23.10.2023 | 14:21


Tokom predsezone je pokazao raskošan talenat, najavivši da će predstavljati osveženje na parketima "preko bare".

Foto: Tanjug/AP
KAKO PREKO NJEGA POSTIĆI KOŠ? Skače, blokira, asistira - Jokić dobio konkurenciju u vidu mladog Francuza! (VIDEO)

Viktor Vembanjama ima samo 19 godina. Krajem juna ove godine je okončao svoju karijeru u ekipi Metropolitansa i otisnuo se put San Antonija u kojem od njega zaista imaju velika očekivanja.

Navedeno je mladi Francuz i pokazao i tokom predsezonskih duela, najavivši da sezona 2023/24 u okviru NBA lige može biti potpisana njegovim imenom. 

U duelu protiv Golden Stejta koji je njegov San Antonio rešio u svoju korist rezultatom 122:117, Francuz je za 21 minut koliko je proveo u igri postigao 19 poena, četiri skoka, jednu asistenciju i pet blokada. Međutim, mnogo više od samih statističkih podataka, Vembajana je "voriorse" dovodio do ludila, pošto bukvalno nisu nalazili način kako da postave napad u momentima dok dominira reketom, a poentiranje preko njega misaona je imenica.

Iako je visok 224 centimetara, Vembanjama je izuzetno pokretan, ume sa loptom, a i dobro čita odbrane protivnika, tako da asistencijama razbija defanzivni bedem.

 

 

Potpuno je jasno da će predstojeća NBA sezona biti izuzetno zanimljiva, a ostaje da se vidi kako će protiv mladog Francuza nastupiti daleko iskusniji Nikola Jokić i da li će upravo on pronaći recept za njegovu igru u odbrani. 

Svakako, ko to može učiniti, ako ne najbolji srpski košarkaš.

 

BONUS VIDEO: