VEČITI NA STRANI KAO ŠARLATANI! Porazi na gostovanjima mogli bi SKUPO DA KOŠTAJU Zvezdu i Partizan!


IZVOR: M. M. - 03.02.2024 | 14:40


Poražavajući bilans srpskih predstavnika nakon 25 kola Evrolige.

Foto: Starsport
VEČITI NA STRANI KAO ŠARLATANI! Porazi na gostovanjima mogli bi SKUPO DA KOŠTAJU Zvezdu i Partizan!

Bitka večitih košarkaških rivala za plasman u nokaut-fazu Evrolige ulazi u foto-finiš! Zvezdi i Partizanu ostalo je da odigraju još devet utakmica u elitnom takmičenju i gotovo da nemaju pravo na kiks, a nakon što se nisu preterano proslavili u dosadašnjih 25 kola. Naročito na gostovanjima.

Crveno i crno beli su rado viđeni gosti na kontinentalnim košarkaškim pozornicama. Zašto? Pa zato što uglavnom gube. Upravo je to jedan od razloga zašto srpski predstavnici strepe za plasman u plej-in. Naime, Crvena zvezda u dosadašnjem toku takmičenja ima učinak od deset pobeda i 15 poraza. Od toga su čak 10 puta izgubili na 13 gostujućih utakmica. Tim s Malog Kalemegdana zapravo je tek nedavno prvi put slavio na strani, formalnom gostovanju Makabiju, koji zbog rata na Bliskom istoku domaće utakmice igra u beogradskoj hali Pionir. Potom su, takođe, načinili velika iznenađenja savladavši Fenerbahče i Armani.

Iste brige more i grobare, navijače Partizana, kojima su utakmice na strani u poslednje vreme postale prava noćna mora. Na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima aktuelni prvak AdmiralBet ABA lige ima samo dva trijumfa u gostima. Što se elitnog društva tiče, četa Željka Obradovića ima isti bilans kao najljući rival Zvezda. Naime, van beogradske Arene na 14 mečeva samo triput su slavili, protiv Asvela, Žalgirisa i Valensije, a ukupan bilans glasi im 12-13.

Suma sumarum, premalo za timove koji pretenduju na gornji dom tabele u Evroligi. Svega šest pobeda na 27 utakmica zbirno je poražavajući rezultat. MEČEVI NA STRANI ZVEZDA


Pobede: Makabi, Fenerbahče, Armani
Porazi: Alba, Asvel, Panatinaikos, Baskonija, Valensija, Olimpijakos, Barselona, Partizan, Virtus, Žalgiris PARTIZAN


Pobede: Asvel, Žalgiris, Valensija
Porazi: Virtus, Monako, Panatinaikos, Fenerbahče, Crvena zvezda, Real Madrid, Efes, Bajern, Baskonija, Olimpijakos, Makabi

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO