SELEKTOR PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK! Evo KO će predstavljati Srbiju na predstojećim MEČEVIMA!


IZVOR: Republika/ L. M. - 19.02.2024 | 14:59


Zanimljiv odabir našeg prekaljenog stručnjaka.

Foto: Starsport
SELEKTOR PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK! Evo KO će predstavljati Srbiju na predstojećim MEČEVIMA!

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je spisak od 15 igrača na koje računa za predstojeće kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo.

Mečevi će se odigrati u Beogradu i Tbilisiju, a prvi je zakazan za 23. februar u hali Aleksandar Nikolić protiv Finske, dok će se drugi odigrati tri dana kasnije u gostima protiv domaće Gruzije.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić


Na spisku je 15 rerpezentativaca su: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Konačno se na listi nalaze evroligaški igrači, s obzirom na pomake u dogovorima Evrolige i FIBA, tako da će se pored košarkaša večitih u timu naći i Vanja Marinković iz Baskonije, Ognjen Dobrić iz Virtusa, Marko Gudurić iz Fenerbahčea i Filip Petrušev iz Olimpijakosa.

Ovo okupljanje nacionalnog tima će u dogovoru sa selektorom propustiti Vladimir Lučić i Stefan Jović. Lučić jer se tek oporavio od operacije ruke, a Jović jer ima problema sa više sitnih povreda.

Veliki izazovi su pred našom selekcijom, s obzirom da nas ove godine očekuju i Olimpijske igre u Parizu. 

Pred sam početak mečeva, reprezentacija će odraditi treninge kako bi bila u najboljoj mogućoj formi za ove važne susrete. Svetislav Pešić će imati zadatak da ujedini ekipu i usmeri je ka ostvarivanju cilja - plasmanu na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO