OSTOJA "UDARIO" KONTRU ŽELJKU OBRADOVIĆU! NE TREBA da vređamo predsednika Srbije, Zvezda je POŠTENO pobedila!


IZVOR: Republika/ O.J. - 25.02.2024 | 11:00


Izgleda da ne misle isto.

Foto: Starsport
OSTOJA "UDARIO" KONTRU ŽELJKU OBRADOVIĆU! NE TREBA da vređamo predsednika Srbije, Zvezda je POŠTENO pobedila!

Finansijska podrška klubova: Ključna tema u srpskoj košarci

Proteklog vikenda, nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća, trener Partizana Željko Obradović je izjavio da njegov klub "nije državni projekat", što je izazvalo reakciju navijača i pokrenulo raspravu o finansiranju klubova. Predsednik države Aleksandar Vučić je otkrio detalje o finansijskoj podršci klubova, naglašavajući da ni Partizan ni Crvena zvezda ne bi opstali bez pomoći države.

Poslovanje klubova i javni nastup

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, gostujući na TV Prva, istakao je važnost fokusa na košarku u javnosti, dok bi se poslovanjem klubova trebalo baviti unutar samih klubova. Osvrnuvši se na nedavni poraz od Crvene zvezde, Mijailović je priznao zasluženost protivničke pobede, ističući važnost profesionalnog ponašanja u sportu.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Kup "Radivoja Koraća"

- Ja sam nekada realno tužan što kad se sklonimo sa parketa pričamo o poslovanju i finansijama. Normalno je da poslovanje bude nešto o čemu pričamo unutar kluba, a u javnosti pričamo o košarci. U životu je važno podjednako dobro podnositi i pobede i poraze – niti se previše radovati kod pobeda, niti previše tugovati kod poraza. Što se tiče Kupa, Zvezda je zasluženo pobedila. Mi smo imali šanse, vodili smo 9 razlike, pali smo i Zvezda je pošteno pobedila. A ovo je već druga ili treća godina da idu iste prozivke, kao i sa naše tako i sa druge strane, ali mislim da prozivke prave dosta veliku nervozu unutar klubova. Nikome nisu dobro došle, pa se to sve nekako promeni u politiku.

Odmah je nastavio:

- Ja sam 7 godina na čelu Partizana, mnogo puta smo igrali sa Zvezdom i pobeđivali i gubili. Pobeđivali smo 25 razlike i gubili 25 razlike. Da li sam tužan kad izgubimo 25 razlike? Naravno, ali nisam neko ko traži alibi kada izgubimo utakmicu. Nismo mi u sportu zbog nas, nego zbog navijača i publike. Moramo da da se ponašamo profesionalno.

Upitan je potom da prokomentariše uvrede navijača na utakmicama Partizana na račun predsednika Srbije.

- Kako da vam kažem, nikada nisam podržavao uvrede. Ja sam 100 puta izlazio u javnost i govorio da to ne treba da se radi. Nama dolazi mnogo navijača na utakmice, a jedna manjina upućuje prozivke. Ja sam za uvrede ka predsedniku države, članovima drugih lubova, žene igrača, za sve sam to tražio da se ne radi. Nama i za vređanje predsednika stižu kazne. Milion i po evra smo ukupno za sve ove godine platili za te kazne. Za te pare smo mogli da dovedemo jednog kvalitetnog igrača. Te prozivke treba da prestanu. Mi smo u trenutku kada se borimo za stalno članstvo u Evroligi. Ovakve prozivke nam ne idu na ruku - rekao je Mijailović i potom dodao da država pomaže klubu, te da vređanje sa tribina samo odmaže.

- Šta je sportska politika? Država koja nam pomaže, uvek izvuče deblji kraj. Ne treba da se time bavimo, treba da se bavimo sportskim stvarima, da uđemo u Evroligu i da dobijemo kompenzaciju za TV prava, mi ih sada ne dobijamo. A sa tribina ne vređaju svi, već jedan deo navijača. I to čine 14-15 godina. Meni je jako važno da to razdvojimo. Uprava KK Partizan ne podržava vređanje bilo koga, a posebno ne predsednika. Ne znam kako uvek dođemo do njega, koji je najviša funkcija u sistemu? Mi smo deo sistema, mali šraf koji je doneo mnogo sreće ovo narodu, isto kao i Crvena zvezda.

bONUS VIDEO: