LESOR OPET U CENTRU SKANDALA: Bivši centar Partizana hteo da se bije sa navijačem PAOK


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 19.05.2024 | 09:13


Saigrači iz Panatinaikosa ga jedva zadržali.

Foto: Starsport
LESOR OPET U CENTRU SKANDALA: Bivši centar Partizana hteo da se bije sa navijačem PAOK

Košarkaši Panatinaikosa savladali su PAOK sa 99:96 posle produžetka i prošli u polufinale prvenstva Grčke u kojem ih čeka Olimpijakos, ali je posle dramatičnog meča u fokusu neviđeni skandal koji se dogodio nakon utakmice. Francuski centar Matijas Lesor, igrač Panatinaikosa, bio je u centru pažnje kada je prišao da se pozdravi sa jednim navijačem PAOK koji takođe navijaju za Partizan. Međutim, drugi navijač je nasilno reagovao pljuvanjem Lesora u lice, što je izazvalo njegovu snažnu reakciju i želju da se obračuna sa izgrednikom.

 

 


Lesorov bes zbog neprimerenog ponašanja navijača bio je očigledan, a njegova želja da se obračuna sa napadačem mogla je da dovede do ozbiljnih incidenata. Srećom, obezbeđenje i stručni štab Panatinaikosa brzo su reagovali i sprečili potencijalni incident. Ova situacija mogla je da eskalira i izazove ozbiljne nerede na tribinama između navijača koji pamte Lesora u dresu Partizana i onih koji ga doživljavaju kao ljutog rivala.

Grčki mediji su intenzivno izveštavali o ovom skandalu, ističući ozbiljnost situacije i potencijalne posledice koje su mogle da nastanu. Javna osuda ovakvog ponašanja takođe je bila prisutna, a mnogi su istakli da nasilje i nepoštovanje ne smeju da budu tolerisani ni na sportskim događajima ni u bilo kom drugom kontekstu.

Ovaj skandal na utakmici između Panatinaikosa i PAOK definitivno će ostati upamćen kao jedan od najkontroverznijih događaja u grčkom sportu, a njegove posledice mogu imati dalekosežne efekte na odnose između navijača i klubova.

 

 

BONUS VIDEO