EVROLIGA ILI EVROKUP? Evo kada pada ODLUKA gde će Partizan igrati naredne sezone!


IZVOR: Republika/D.O. - 21.05.2024 | 17:53


Crno-beli čekaju specijalnu pozivnicu.

Foto: Starsport
EVROLIGA ILI EVROKUP? Evo kada pada ODLUKA gde će Partizan igrati naredne sezone!

Košarkaški klub Partizan, koji nije uspeo da odbrani titulu šampiona AdmiralBet ABA lige, sada se suočava sa neizvesnošću oko svog učešća u Evroligi. Odluka o sudbini kluba trebalo bi da bude doneta početkom jula, ali tačan datum sastanka borda najelitnijeg ranga još uvek nije poznat.

Posle prošlogodišnjeg poraza od aktuelnog evropskog šampiona Reala iz Madrida u četvrtfinalnoj seriji, Partizanovo ovosezonsko učešće u Evroligi završeno je veoma neuspešno, u regularnom delu. Ovo je predstavljalo veliki razočaranje za grobare, pošto su njihovi ljubimci prethodne dve sezone bili deo najelitnijeg klupskog takmičenja.

Foto: Starsport

trener Partizana Željko Obradović

Sada, kako se Partizan suočava sa neizvesnom budućnošću u Evroligi, klub čeka da vidi da li će dobiti specijalnu pozivnicu za narednu sezonu. Među kandidatima za "vajld kard" su još Virtus (Italija), berlinska Alba (Nemačka) i španska Valensija.

Izabranici Željka Obradovića su prethodnu evroligašku sezonu završili na 11. mestu, sa pobedom manje od tima iz Bolonje i ostali bez učešća u plej-inu. Na kraju su imali skor od 16 pobeda i 18 poraza, dok je Virtus imao polovičan učinak 17-17, što mu je obezbedilo nastavak takmičenja.

Sada, dok navijači i ljubitelji košarke širom sveta čekaju na odluku o sudbini Partizana u Evroligi, pitanje ostaje - da li će klub iz Humske ostati u elitnom rangu ili će se suočiti sa novim razočaranjem i u narednoj sezoni.

BONUS VIDEO