U PARTIZANU JE POTPUNO RAZOČARAO! Frenk Kaminski uskoro POTPISUJE za EVROLIGAŠA!


IZVOR: Republika/D.O. - 27.05.2024 | 21:04


Iskusni centar ostaje u Evroligi.

Foto: Starsport
U PARTIZANU JE POTPUNO RAZOČARAO! Frenk Kaminski uskoro POTPISUJE za EVROLIGAŠA!

Američki centar Frenk Kaminski nije uspeo da ostvari očekivanja navijača Partizana tokom svoje kratke epizode u klubu.

Iako poseduje visok kvalitet i talent, Kaminski nije uspeo da pruži svoj maksimum u crno-belom dresu. Nakon završetka AdmiralBet ABA lige, on je odlučio da se vrati u Sjedinjene Američke Države kako bi pronašao novi angažman.

Međutim, nije uspeo, pa će karijeru nastaviti na evropskom tlu. Pariz je obezbedio mesto u Evroligi osvajanjem Evrokupa, ali klub se suočava sa izazovima u formiranju budžeta za učešće u ovom takmičenju. Prema pisanju francuskih medija, klub se bori da obezbedi sredstva koja bi odgovarala kriterijumima najelitnijeg ranga, što predstavlja ozbiljan izazov za upravu kluba.

Foto: printscreen/Twitter

 

S druge strane, čelnici Evrolige će uložiti dodatne napore kako bi proširili svoje tržište, a eventualno odustajanje nekog kluba bi moglo da dovede do promena u sastavu takmičenja. Ovo bi moglo da ima dalekosežne posledice, ali bi istovremeno moglo da raduje navijače večitih rivala iz Beograda, koji bi u tom slučaju imali zagarantovano mesto u Evroligi za narednu sezonu.


Kaminski nije uspeo da se uklopi u tim Partizana, ali će sigurno tražiti nove prilike u svojoj karijeri. Sa druge strane, Pariz se suočava sa izazovima u pripremi za učešće u Evroligi, dok se čelnici takmičenja trude da prošire uticaj lige i održe stabilnost. Sve ovo obećava zanimljivu predstojeću sezonu kako za klubove, tako i za ljubitelje košarke širom Evrope.

BONUS VIDEO