OTKRIVENA PREPISKA RAŽANOTIVĆA I JANAKOPULOSA: Miškova poruka promenila istoriju Panatinaikosa!


IZVOR: Republika/S. J. - 29.05.2024 | 14:38


Ataman došao u PAO zahvaljujući Mišku.

Foto: Starsport
OTKRIVENA PREPISKA RAŽANOTIVĆA I JANAKOPULOSA: Miškova poruka promenila istoriju Panatinaikosa!

Nakon 13 godina lutanja, Panatinaikos je konačno ponovo osvojio titulu prvaka Evrope u košarci. Ovaj uspeh označava i izlazak vlasnika kluba, Dimitrisa Janakopulosa, iz senke svog slavnog oca Pavlosa.

Sezona 2022/23. završena je na 17. mestu, ali godinu dana kasnije, Panatinaikos se popeo na sam vrh. Ključnu ulogu u ovom preokretu imao je dolazak Ergina Atamana za trenera, a zanimljivo je da je ideja o njegovom angažovanju potekla od  Miška Ražnatovića, jednog od najuticajnijih menadžera u Evropi. Na društvenoj mreži X, Ražnatović je podelio prepisku sa Janakopulosom u kojoj je predložio Atamana kao moguću opciju za atinski tim.

Sve je počelo u martu prošle godine, a nepunih 15 meseci kasnije, Panatinaikos je postao šampion Evrope. Ova brza transformacija kluba jasno pokazuje koliko je ključna uloga trenera u postizanju vrhunskih rezultata u sportu.

- Mi ćemo uskoro razgovarati kada dođe vreme, ali samo za vas da znate da nije nemoguće, ukoliko ste zainteresovani. Mnogo će zavisiti od plej-ofa Evrolige - napisao je Miško tada Janakopulosu.

 

Panatinaikos je poslednji put osvojio Evroligu pod patronatom Željka Obradovića i od tada nije uspeo da dođe do ovog prestižnog trofeja. Zeleni su uspeli da zaustave Real Madrid, koga su čak dva puta pobedili ove sezone, što nijednoj ekipi pošlo za rukom, a turski strateg Ergin Ataman se pokazao kao izuzetan stručnjak. Ko bi rekao na početku sezone da će grčki gigant posle turbulentnog starta sezone doći do ovakvog uspeha.

BONUS VIDEO