SRBIJA MOŽE DA SE "ROKA" SA AMERIMA U FINALU U PARIZU! Slovenac VERUJE u kompletne "orlove"


IZVOR: Republika/ O.J. - 30.05.2024 | 08:33


Drim-tim neka se spremi.

Foto: Tanjug/AP
SRBIJA MOŽE DA SE "ROKA" SA AMERIMA U FINALU U PARIZU! Slovenac VERUJE u kompletne "orlove"

Olimpijske igre u Parizu su sve bliže, a sa tim i raste euforija među svim ljubiteljima sporta. Ipak, nema sumnje da će najviše očiju u Srbiji biti uprto u košarku i Karijeve "orlove". Kolike su nam mogućnosti protiv Amerikanaca još ne znamo, ali legendarni Slovenac Goran Dragić misli da naš nacionalni tim kompletan može i te kako da isparira drim-timu.

- Može. Prvo, imaš ovde Jokića kog niko ne može da zaustavi u onom rosteru. Entoni Dejvis, videli smo, igrali su protiv Lejkersa, imao je puno problema sa Jokarom. Kada imaš Jokića u svom timu, uvek možeš da pariraš najboljima. Imaš Gudurića koji je igrao u NBA, imaš Bogdana koji igra na velikom nivou ovde. Onda, Micić je sad u NBA, nekako je prošao prvu godinu. Onda shvati da može da igra. Jović. To su svi igrači koji non-stop igraju protiv ovih igrača koji će da nastupe za Ameriku. Tako da ja mislim da imate dobre šanse da možete parirati. Samo da budu svi zdravi, bez povreda i da gledamo meč koji je poput "gejm 7". Bilo bi lepo da se nađu u finalu, pa da se rokaju - rekao je Dragić za "Sportal", pa se osvrnuo i na rezultat "orlova" sa Svetskog prvenstva od prošle godine:

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije na Svetskom šampionatu

- Mislim da svi znamo za koga sam navijao, za Srbiju, ali moramo da čestitamo i Nemcima. Oni su nekako napravili ovaj veliki preskok u zadnjih par godina. Mi smo ih imali u grupi na Evropskom, dobili smo ih, ali izgubili smo sa njima kad smo igrali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ubili su nas u Mihenu, 20 poena. Tako da imaju dobre i mladi igrače. Imaju dobri klubove koji su nekako stabilni u Evroligi i u Evrokupu, tako da dobro rade sa mladima. Na kraju krajeva, imaju dobro finansijsko stanje, imaju dosta para, mogu da ulažu u mlade igrače. To se nekako pokazalo na ovom Svetskom prvenstvu. Dobar im je trener, Šruder je igrao fenomenalno, sad u NBA ne igra više tako, ali dobro. Uvek malo više daš kada igraš za svoju zemlju.

BONUS VIDEO: