ŽOC IZVISIO SA POJAČANJE: Partizanu se ponovio "slučaj Mirotić"


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.06.2024 | 11:32


Košarkaš se seli u Italiju a ne u Beograd.

Foto: Starsport
ŽOC IZVISIO SA POJAČANJE: Partizanu se ponovio "slučaj Mirotić"

Nenad Dimitrijević, najbolji igrač Uniksa, doneo je odluku da od naredne sezone igra u Evroligi, ali ne u dresu Partizana kako se spekulisalo, već u dresu Olimpije iz Milana. Rođen u Skoplju, ovaj talentovani košarkaš je ostvario impresivne rezultate tokom protekle sezone u Kazanju. Sa prosečno 19 poena, 6,6 asistencija, 3,6 skokova i 1,3 ukradene lopte po utakmici, Dimitrijević je zasluženo privukao pažnju evropskih klubova.

Foto: www.profimedia.rs

Nenad Dimitrijević

Iako je bilo spekulacija da bi Nenad Dimitrijević mogao da se vrati u redove Partizana kao velika želja Željka Obradovića, on je odlučio da karijeru nastavi u Olimpiji iz Milana. Baš kao što se to desilo sa Nikolom Mirotićem, koji je umesto Humske izabrao da mu adresa bude u "gradu mode". Ipak, postoji mogućnost da će crno-bela publika imati priliku da ga vidi u akciji ove sezone, ukoliko bord Evrolige odluči da dodeli specijalnu pozivnicu Partizanu.

Nenad Dimitrijević je svojim izuzetnim umećem na terenu i impresivnim statistikama privukao pažnju velikih evropskih klubova, te se sa nestrpljenjem očekuje njegov nastup u dresu Olimpije iz Milana u narednoj Evroligaškoj sezoni. Ovaj mladi košarkaš sigurno će uneti novu energiju u tim i doprineti još većoj atraktivnosti ovog takmičenja.

Dimitrijević je započeo seniorsku karijeru u španskom timu Huventudu 2016. godine, a potom je prešao u Badalonu gde je igrao do 2021. kada je prešao u redove Valensije. Međutim, već naredne sezone odlučuje se za prelazak u Kazanj gde je ostvario zapažene rezultate. Njegov impresivan put kroz evropske košarkaške klubove svedoči o njegovom talentu i predanosti sportu.


BONUS VIDEO