ZVEZDA DOBIJA VELIKU KONKURENCIJU ZA DOVOĐENJE KALINIĆA: Srbina želi još jedan evropski gigant!


IZVOR: Republika/S. J. - 03.06.2024 | 19:02


Kalinić između dve vatre.

Foto: www.profimedia.rs
ZVEZDA DOBIJA VELIKU KONKURENCIJU ZA DOVOĐENJE KALINIĆA: Srbina želi još jedan evropski gigant!

Nakon dve sezone provedene u Barseloni, srpski košarkaš Nikola Kalinić odlučio je da napusti ekipu iz Katalonije. Sa trenutnim odlaskom iz Barselone, Kalinić je postao predmet interesovanja nekoliko klubova koji su izrazili želju da angažuju ovog iskusnog igrača. Među potencijalnim destinacijama za Kalinićev naredni korak su i Crvena zvezda i Bajern iz Minhena.

Crvena zvezda, klub sa kojim je Nikola Kalinić već imao iskustvo, deluje kao najozbiljniji kandidat za angažovanje ovog talentovanog košarkaša. Ukoliko se ovaj transfer ostvari, to bi značilo da bi Kalinić treći put obukao crveno-beli dres, što bi svakako bio povratak koji bi obradovao navijače ovog kluba.

Međutim, Crvena zvezda nije jedini klub koji želi da dovede Nikolu Kalinića u svoje redove. Bajern iz Minhena takođe je pokazao interesovanje za ovog igrača, te se tako pojavila konkurencija za Kalinićev potpis. Bavarci imaju ambiciozne planove za narednu sezonu i žele da pojačaju svoj igrački kadar kako bi se borili za plasman u plej-of ili plej-in fazu Evrolige.

Kalinić je tokom protekle sezone je u Evroligi beležio prosečno 7.3 poena, 3.8 skokova i 2.4 asistencije. Njegovo iskustvo i doprinos na terenu čine ga atraktivnim izborom kako za Crvenu zvezdu, tako i za Bajern iz Minhena. U narednim nedeljama očekuje se da će biti doneta odluka o tome gde će Nikola Kalinić nastaviti svoju košarkašku karijeru, a navijači Crvene zvezde i Bajerna s nestrpljenjem očekuju ishod ove zanimljive trke za potpis ovog talentovanog srpskog košarkaša.

BONUS VIDEO