SAZNAJEMO! NIKAD VEĆE ŠANSE DA JOKIĆ IGRA ZA SRBIJU: Ovi potezi ukazuju da će kazati da Pešiću i da ide na OI u Parizu


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 05.06.2024 | 12:51


As Denvera samo što nije doneo konačnu odluku da će biti "orao" ovog leta.

Foto: Starsport
SAZNAJEMO! NIKAD VEĆE ŠANSE DA JOKIĆ IGRA ZA SRBIJU: Ovi potezi ukazuju da će kazati da Pešiću i da ide na OI u Parizu

Nikola Jokić igraće za Košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako je centar Denvera odbio da kaže direktno da košarkaškoj javnosti i da se sam stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću, on je veoma blizu odluke da obuče dres i ovog leta bude "orao" na Igrama.

Prema informacijama do kojih je Republika došla iz izvora bliskog Džokeru, u Somboru se uveliko spremaju da ovog leta gledaju Srbiju protiv američkog drim-tima, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku, na kojem su, osim domaćina, favoriti za prolaz na OI Italija i Litvanija. U gradu se "uveliko zna da će Nikola igrati u Parizu", zbog čega je euforija iz dana u dan sve veća.

Foto: Starsport

Uskoro se očekuje odluka: Pešić i Jokić

Da će ovog leta biti sa "orlovima", ukazuje i način na koji Jokić sada užurbano puni baterije. Naime, on je po završetku sezone, posle ispadanja Denvera od Minesote u polufinalu Zapada NBA lige, otišao da bude sa svojim konjima, a pratio ih je i na takmičenje u Švedskoj. Zatim je odmah otišao na rafting umesto da se odmara. Upravo time je nagovestio da želi da se izduva od košarke na brzinu, a onda da se nakratko odmori i bude deo tima Srbije u pohodu na zlato u Parizu.

Da bi Jokić trebalo da bude deo tima u Parizu, poručio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da ćemo svi da navijamo za što bolji plasman košarkaša na OI, a onda je upitan da li će Nikola Jokić biti deo tog tima.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Veruje u tim Srbije i Jokića: Predsednik Vučić

- Ne znam, ali se nadam. Ja njega mnogo volim, mnogo ga poštujem, kao i njegovu porodicu. Ako može ovo je moja molba njemu, da se odazove pozivu. Mnogo je teško i s Kanađanima, koji imaju Aleksandera i Mareja, i sa SAD. Ako neko može da ih pobedi, to je Srbija - istakao je Vučić.

Podsetimo, Pešić je najavi da pripreme započinju 17. juna u Beogradu sa igračima koji su ranije završili sezonu. Dakle, individualne treninge, testiranja, preglede i sve ostalo što ide uz taj deo početka priprema. Potom se 24. i 25. juna skupljaju u nacionalnom fudbalskom centru u Staroj Pazovi i tu ostaju praktično do 11. jula, kada lete za Lion. U Francuskoj ih očekuju duel s Franuzima na oproštaju Tonija Parkera. Sutradan lete za Abu Dabi, tamo igraju prvu utakmicu 16. jula s Australijom, a onda 17. sa Amerikancima. Vraćaju se zatim u Beograd, gde nastavljaju pripreme. Sa Japanom će igrati 20. ili 21. jula, a čekaju još ime jednog protivnika. Put Pariza krenuće 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

BONUS VIDEO