AH, TA PROKLETA POVREDA! Nikola Topić u problemu pred NBA draft?! Hitno se oglasio menadžer Ražnatović!


IZVOR: Republika - 05.06.2024 | 18:42


Problem za košarkaša Crvene zvezde.

Foto: Starsport
AH, TA PROKLETA POVREDA! Nikola Topić u problemu pred NBA draft?! Hitno se oglasio menadžer Ražnatović!

Srpski košarkaš Nikola Topić, trenutno jedan od najperspektivnijih srpskih igrača, suočava se sa nezgodnom povredom prednjih ukrštenih ligamenata.

Topić je povredu levog kolena zadobio u januaru, nedugo nakon prelaska iz Mega u Crvenu zvezdu tokom sredine sezone. Zbog ove povrede propustio je četiri meseca akcije u ABA ligi, da bi se vratio krajem aprila i odigrao tri utakmice pre nego što je ponovo povredio isto koleno u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Nikola Topić se trenutno nalazi na NBA Draft Combine-u u Trevizu, Italija, gde je prošao kroz detaljan NBA medicinski pregled, uključujući i snimanje. Očekuje se da će njegov medicinski dosije biti podeljen sa timovima koji biraju u prvih 15 na draftu, u skladu sa novim pravilima uspostavljenim u NBA kolektivnom ugovoru potpisanom 2023. godine. Ali, postavlja se pitanje kako i kojoj meri će to uticati na njegovo rangiranje.

- Doktori koji su proveravali stabilnost kolena potvrdili su da je u odličnom stanju - rekao je Ražnatović za ESPN.

Pre povrede, Topić je bio rangiran kao četvrti najbolji prospekt na NBA draftu 2024. godine, zahvaljujući sposobnostima za kreiranje i osećaju za igru, kao i činjenici da je najmlađi igrač koji se projektuje da bude izabran u prvoj rundi. Njegovi statistički podaci, sa prosečno 18.6 poena i 6.9 asistencija po utakmici svakako potvrđuju visok potencijal ovog mladog NBA plejmejkera.

NBA draft će biti održan tokom dva dana u Njujorku, 26. i 27. juna. Prva runda će se odigrati u Barclays Centru u Bruklinu, dok će druga runda biti održana sledećeg dana u ESPN-ovom studiju u Donjem Menhetnu. 

 

BONUS VIDEO