HRVATI LIKUJU: "Cirkus u Beogradu" - evo kako komšije izveštavaju sa prekinutog meča večitih rivala!


IZVOR: Vladimir Vorih - 06.06.2024 | 07:11


Čini se da su jedva dočekali...

Foto: Starsport
HRVATI LIKUJU: "Cirkus u Beogradu" - evo kako komšije izveštavaju sa prekinutog meča večitih rivala!

U drugom meču polufinala dogodio se skandal i prekid zbog vređanja predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, a kad se pomislilo da će utakmici biti nastavljena sutra, usledio je preokret.

Košarkaši Zvezde vratili su se na parket i, shodno pravilima, čekali domaće da se vrate na teren, nakon što je Arena ispražnjena. Međutim, oni se nisu pojavili nakon 15 minuta, pa su sudije posle toga i zvanično označile kraj utakmice.

Odmah nakon nemilih scena u Beogradskoj areni, javnosti se saopštenjem obratio Košarkaški klub Partizan da bi odmah nakon ponoći isto učinili i iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Prema očekivanju, naširoko su u svim dešavanjima iz najveće dvorane na Balkanu izveštavali i hrvatski mediji. Portal Index.hr je pod naslovom "Cirkus u Beogradu" izvestio čitaoce o dešavanjima s meča između Partizana i Crvene zvezde, dok je Jutarnji.hr jedva dočekao da, uz komentar "Totalni haos u Beogradu", obavesti pratioce o događajima u drugoj utakmici finalne serije Košarkaške lige Srbije, a sličnim naslovom je o duelu crno i crveno belih govorio i 24sata.hr. POGLEDAJ GALERIJU

 

Da podsetimo, nakon svih dešavanja, javnosti se obratio i direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin:

- S jedne strane je verbalni delikt, s druge, nešto drugo. Svi ste videli šta je sve poletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem svako vređanje, kako predsednika države, možete da ga volite ili ne, ali morate da ga poštujete, pogotovo kao čoveka koji je toliko dao košarkaškom sportu, a naročito večitima, potom i supruga, majki i ostalih... Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine - istakao je Grujin i dodao:

- Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0. U dogovoru sa Crvenom zvezdom, tokom narednih dana, biće uručeni pehar i medalje.

 

 

 

BONUS VIDEO: