GOTOVO JE, ODLAZI IZ PARTIZANA: Jaramaz prvi povukao nogu, preko tužbe se izgleda nije moglo preći


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 06.06.2024 | 11:59


Javnost brujala o košarkaševom prigovoru za kašnjenje plate, a navodno se sukobio i sa Žocom.

Foto: Starsport
GOTOVO JE, ODLAZI IZ PARTIZANA: Jaramaz prvi povukao nogu, preko tužbe se izgleda nije moglo preći

Ognjen Jaramaz završio je ovu epizodu u Partizanu. Posle stranaca koji su otišli iz crno-belog jata, poput Frenka Kaminskoj, Pi Džej Doužera i verovatno još nekih igrača, sada je došao na red i na igrače koji imaju ugovor i za narednu sezonu. Povremeni reprezentativac Srbije je prema tvrdnjama ruskih medija novi igrač CSKA iz Moskve.

Jaramaz je prošlog leta stigao u Humsku gde je potpisao ugovor na dve sezone koji će očigledno sada biti sporazumno raskinut. Ovakav rasplet i ne čudi s obzirom da je Jaramaz u potpunosti ispao iz tima u drugom delu sezone i uopšte nije dobija šansu, dok je u prvom delu sezone sporadično igrao. On je odigrao 22 utakmice u Evroligi uz prosečno 13 minuta na parketu. Postizao je 3,2 poena, delio 1,5 asistencija po meču. U AdmiralBet ABA ligi je igrao 16,2 minuta na parketu. Imao je u proseku četiri poena i tri asistencije.

Podsetimo, kako je Republika ekskluzivno pisala, Ognjen Jaramaz prijavio je Partizan Asocijaciji evroligaških igrača (ELPA) zbog ne izmirenih dugovanja. Kako su nam tada objasnili iz Humske razlog zbog kojeg je Jaramaz kontaktirao ELPA je novac. Naime, Jaramaz je pomislio da mu kasni plata pa se brzopleto obratio Asocijaciji evroligaških igrača. On je prevideo da postoji klauzula od 30 dana, a novac mu je legao u tom roku pa problema nije bilo, već samo bespotrebnog talasanja koje se brzo sleglo bez ikakvih posledica po igrača, ekipu i klub generalno.

Takođe, u javnosti se pojavila informacija da je Jaramaz imao zamerke i na metode rada trenera Željka Obradovića. Navodno, njemu je zaspetalo to što je posle poraza od Budućnosti u Podgorici Obradović zakazao trening previše rano. Međutim, kako su nam rekli iz Humske, trening je bio u 11 časova. Zato Ognjen, niti bilo koji drugi košarka, nije imao razloga da se buni zbog termina. Pritom su to sve profesionalci, pa čak i da trener zakazuje treningde u "neprikladnim" terminima nikome ne bi palo na pamet da se buni tim podovom.