NIJE DUGO BIO BEZ ANGAŽMANA: Majk Tobi ima novi klub!


IZVOR: Republika - 10.06.2024 | 20:45


Slovenački reprezentativac ekspresno pronašao novi klub.

Foto: Starsport
NIJE DUGO BIO BEZ ANGAŽMANA: Majk Tobi ima novi klub!

Doskorašnji centar Crvene zvezde, Majk Tobi, mogao bi da nastavi svoju karijeru u Španiji, zemlji u kojoj je proveo gotovo čitav svoj košarkaški put. Nedugo nakon rastanka sa crveno-belima, španski portal "Relevo" plasirao je informaciju da je Tobi blizu prelaska u ekipu Gran Kanarije.

Američki centar, koji ima i slovenačko državljanstvo, napušta mali Kalemegdan kao slobodan igrač, nakon što je Crvena zvezda odlučila da ne produži saradnju s njim. U protekloj sezoni, Tobi je beležio prosečan učinak od 3,7 poena uz 2,3 skoka u Evroligi, što je daleko ispod očekivanja od igrača njegovog kalibra.

Reprezentativac Slovenije proveo je sedam godina na Pirinejima, nastupajući u dva navrata za Valensiju, Tenerife, kao i Barselonu, iz koje je stigao u Beograd. Tokom svoje karijere, Tobi je ostavio značajan trag u španskoj košarci, a njegovo iskustvo može biti od velike koristi za ekipu Gran Kanarije ukoliko dođe do potpisivanja ugovora.

Već zimus su mediji spekulisali o mogućem prelasku Majka Tobija u ekipu Gran Kanarije, nakon što je postalo jasno da se njegova epizoda u Crvenoj zvezdi bliži kraju. Iako su te priče tada demantovane, sada, kada je Tobi dobio čiste papire, ponovo su aktuelizovane, te se uskoro može očekivati potpis ugovora.

BONUS VIDEO