PROŠLOG LETA U ZADNJI ČAS ODBIO PARTIZAN, A SADA JE ŠAMPION ITALIJE: Mirotić vodio Olimpiju do titule!


IZVOR: Republika/S. J. - 13.06.2024 | 22:44


Nesuđeno pojačanje Partizana niže uspehe.

Foto: www.profimedia.rs
PROŠLOG LETA U ZADNJI ČAS ODBIO PARTIZAN, A SADA JE ŠAMPION ITALIJE: Mirotić vodio Olimpiju do titule!

Košarkaši Armanija iz Milana uspeli su da odbrane titulu prvaka Italije pobedom nad Virtusom rezultatom 85:73 u četvrtoj finalnoj utakmici, osvojivši seriju rezultatom 3:1. Ovo je treća uzastopna titula za Armani, što potvrđuje njihovu dominaciju u italijanskoj košarci.

Najzaslužniji za trijumf "manekena" bio je Nikola Mirotić, koji je postigao impresivnih 30 poena. Iako je bio nesuđeno pojačanje Partizana, svojom izvanrednom igrom je predvodio ekipu do pobede. Pored njega, Nikolo Meli je takođe bio zapažen sa 12 poena u redovima Armanija.

Šabaz Nejpir, koji je nosio dres Crvene zvezde u prvom delu sezone, nije se istakao na ovom meču, postigavši samo 3 poena. Sa druge strane, najbolji u ekipi Virtusa bio je Ajzea Kordinije sa 21 poenom. Ova pobeda predstavlja nastavak impresivnog niza Armanija i potvrđuje njihovu dominaciju na italijanskoj košarkaškoj sceni.

S obzirom na sjajnu formu i igru Nikole Mirotića, možemo očekivati da će Armani i ubuduće biti ozbiljan takmac u evropskim košarkaškim takmičenjima. Videćemo u narednoj sezoni da li će Mirotić biti deo Olimpije. Njegove igre ove sezone su u velikoj meri pomogle italijanskom gigantu, a jedino je izostala Evroliga. Podsetimo, on je prošle godine u zadnjem momentu odbio Partizan, iako je bilo sve dogovoreno i pojačao redove Milana.