NIKAD NIKO KAO LUKA! Dončić ispisao ISTORIJU NBA lige!


IZVOR: Republika/D.O. - 18.06.2024 | 09:11


Iako nije osvojio pehar, slovenački as je uradio nešto što pre njega nikome nije pošlo za rukom.

Foto: Tanjug/AP
NIKAD NIKO KAO LUKA! Dončić ispisao ISTORIJU NBA lige!

Košarkaši Bostona osvojili su 18. titulu u istoriji franšize, a prvu posle 16 godina, pošto su u velikom NBA finalu savladali Dalas rezultatom 4:1.

Iako nije osvojio trofej, slovenački reprezentativac Luka Dončić iza sebe ima neverovatan NBA plej-of u kojem je bio nesporno najbolji igrač Meveriksa.

Dončić je u finalu igrao promenljivo, a posle nekih poraza našao se i na meti kritika javnosti u SAD – razlog za to su bili igra u odbrani i prečeste prepirke oko sudijskih odluka. Međutim, statistika jasno pokazuje da je njegov nastup u doigravanju 2024. godine bio – istorijski.

Bivši igrač madridskog Reala je prvi košarkaš u istoriji NBA plej-ofa koji je u čitavom doigravanju ukupno zabeležio najviše poena, skokova, asistencija i ukradenih lopti!

 

 

- Tužan sam zato što smo izgubili. To je to. Nije bilo važno koliko sam povređen i da li sam uopšte povređen. Bio sam na terenu i probao sam da igram. Međutim, nisam uradio dovoljno - rekao je Luka Dončić, po završetku NBA finala i izgubljene šampionske titule.

Podsetimo, najbolji igrač Dalas Maveriksa je zabeležio 28 poena, šutirajući 12/25 iz igre, imao 12 skokova i pet asistencija, uz sedam izgubljenih lopti.

Ukupno, Dončić je u 21 utakmici plej-ofa u 2024. godini imao sledeću statistiku: 28,8 poena (44,5% iz igre, 32% za tri), 9,3 skoka, 8,2 asistencije i četiri izgubljene lopte.

BONUS VIDEO