PEŠIĆ OKUPIO "RATNIKE"! Petorka već IZAŠLA na parket! Evo ko je PREDSTAVLJAO Srbiju!


IZVOR: Republika/D.O. - 18.06.2024 | 10:08


Deo srpske reprezentacije pojavio se na treningu iskusnog stručnjaka.

Foto: Starsport
PEŠIĆ OKUPIO "RATNIKE"! Petorka već IZAŠLA na parket! Evo ko je PREDSTAVLJAO Srbiju!

Košarkaška reprezentacija Srbije započela je pripreme fakultativnim treningom, a selektor Svetislav Pešić nazvao je ovaj početak "fakultativnim".

Petorica igrača su otvorili pripremni period, među kojima su Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Dušan Ristić i Uroš Plavšić. Posebno zanimljivo je to što su Plavšić i Pokuševski debitanti u reprezentativnom dresu, dok su Marinković i Ristić heroji iz Manile, a Jaramaz je bio deo važnih mečeva Srbije na kvalifikacionim turnirima.

Upravo je zanimljivo što su Plavšić i Pokuševski debitanti u reprezentaciji, te se sa nestrpljenjem očekuje njihov doprinos tokom priprema i potencijalno na narednim mečevima.

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

Nakon fakultativnog treninga, sledeći korak za reprezentaciju Srbije biće pripreme u Staroj Pazovi, čiji početak je najavljen za 24. jun. Ovo će biti važan period za ekipu, gde će imati priliku da se dodatno uigraju i pripreme za predstojeće izazove.

Podsetimo se šta je nedavno selektor "orlova", rekao o učešću Nikole Jokića u nacionalnom timu:

- To je proces koji se dešava od kada sam došao. Svi igrači koji mogu da unaprede uspeh reprezentacije su na spisku i u svakodnevnoj komunikaciji sa nama. Naravno, to što se vi pre svega bavite Nikolom Jokićem, to je vaš problem. Ne govorim o  Nikoli kao ličnosti i igraču. Voleo bih, kao što bi i on voleo da počnete da pričate o ekipi. Ovo jedino u Srbiji može da se desi, ovo je jedna lepa svečanost, molim vas da mi ne kvarite raspoloženje - istakao je Pešić, prilikom dobijanja doktorata u Nišu.

BONUS VIDEO