NOVI IGRAČ PARTIZANA RASPAMETIO GROBARE! Evo zašto je IZABRAO crno-bele pre DRUGIH ponuda!


IZVOR: Republika/D.O. - 23.06.2024 | 18:58


Danski košarkaš odbio poziv šampiona NBA lige.

Foto: Starsport
NOVI IGRAČ PARTIZANA RASPAMETIO GROBARE! Evo zašto je IZABRAO crno-bele pre DRUGIH ponuda!

Košarkaški klub Partizan nastavlja sa jačanjem svog tima, a među prvima član ekipe Željka Obradovića postao je Ife Lundberg.

Njegov dolazak je već izazvao oduševljenje među navijačima crno-belih, a nedavno je izneo još jednu zanimljivu informaciju.

Naime, bivši igrač Virtusa odbio je ponudu aktuelnog šampiona NBA lige, Boston Seltiksa i odlučio se da pojača tim iz Humske!

Lundberg je objasnio da je odbio ponudu višestrukog prvaka najjače lige na svetu, zbog toga što mu je rečeno da bi imao manje značajnu ulogu u ekipi nego što bi to bilo u NBA.

Foto: Tanjug/AP

Ife Lundberg sa loptom

- Nije mi bio težak izbor. Možda zvuči pomalo ludo, ali uopšte nisam sumnjao. Postao bih nešto što podseća na 15. čoveka u timu. Dakle, ništa sa zagarantovanim vremenom za igru ili prilikama. To me više ne zanima. Treba mi vreme na terenu - rekao je Lundberg za TV 2 Sport.

Bek rođen u Danskoj već je imao priliku da zaigra u NBA ligi, branivši boje Finiks Sansa 2022. godine. Pored toga, Lundberg je igrao za CSKA iz Moskve, španske Manresu i Tenerife, poljsku Zjelenu Goru, danske Horsens i Kopenhagen, a poslednji tim pre Partizana bio je Virtus iz Bolonje.

Lundberg je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, što predstavlja važan korak u karijeri ovog košarkaša. Njegov dolazak sigurno će uneti novu dinamiku u igru crno-belih, a navijači sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Danac snaći u novom rosteru srpskog i regionalnog vicešampiona.

BONUS VIDEO