SAGA JE ZAVRŠENA! Obradović ostao bez još jednog IGRAČA! Ovo je njegov NOVI klub!


IZVOR: Republika/D.O. - 23.06.2024 | 20:07


Nastavlja se odliv košarkaša iz redova crno-belih.

Foto: Starsport
SAGA JE ZAVRŠENA! Obradović ostao bez još jednog IGRAČA! Ovo je njegov NOVI klub!

Alen Smailagić je u subotu potpisao najvažniji ugovor i obavezao se na večnu vernost lepoj Asiji, a danas se i definitivno rastao sa Partizanom!

Iskusni centar karijeru nastavlja u Žalgirisu, koji sa klupe prdvodi bivši trener crno-belih Andrea Trinkijeri. Treba reći da su dve strane dogovorile saradnju, pa se čeka samo ozvaničenje ugovora.

Tako se završila trogodišnja saradnja sjajnog centra i Partizana, počela dolaskom Željka Obradovića u Humsku. Imao je popularni "Smajli" dosta blistavih partija u sada već bivšem klubu. Primera radi u onoj seriji protiv Reala, kako se borio sa najdominantnijim centrima Evrolige.

Ostaje upisano da je sa Partizanom doživeo neke nezaboravne trenutke, osvojio trofej u AdmiralBet ABA ligi, došao na korak od fajnal-fora Evrolige.

Foto: Starsport

Alen Smailagić

Na kraju sezone ugovor mu je istekao, bilo je naznaka da bi mogao da ostane u Partizanu, interesovala se španska Baskonija, minhenski Bajern, Makabi iz Tel Aviva, ali je na kraju odlučio da pređe u redove tima iz Zelene šume.

Smailagić je bio jedan od igrača kojima su istekli ugovor na kraju sezone. Izvesno je bilo da to značilo i definitivan rastanak sa Frenkom Kaminskim i Pi Džej Doužerom, koji su se još u toku završnice domaće lige vratili kući. U toj grupi još su: Džejms Naneli, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović i Džejlin Smit.

Ugovore za narednu sezonu imaju: Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz (izvestan odlazak), Balša Koprivica, Bruno Kaboklo i Mateuš Ponitka (opciono).

Podsetimo, Kevin Panter je pojačao Barselonu, dok se Zek Ledej vratio u Olimpiju iz Milana.

S druge strane, Partizan je već angažovao: povratnika Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu, dok je naredno pojačanje Arijan Lakić, za koga se čeka ozvaničenje saradnje.

BONUS VIDEO