GRCI AKTIVIRALI EVROLIGAŠKU "BOMBU"! Bivši igrač Zvezde POJAČAO šampiona Evrope!


IZVOR: Republika/D.O. - 25.06.2024 | 18:47


Imaće još brutalniji tim naredne sezone.

Foto: www.profimedia.rs
GRCI AKTIVIRALI EVROLIGAŠKU "BOMBU"! Bivši igrač Zvezde POJAČAO šampiona Evrope!

Američki košarkaš Lorenco Braun postao je novi bek Panatinaikosa, potpisavši trogodišnji ugovor sa atinskim klubom.

Bivši igrač Crvene zvezde je prošle sezone imao impresivne statistike u Evroligi, sa prosečno 13,2 poena i 6,1 asistencijom po meču, što ga je svrstalo u drugi najbolji tim takmičenja.

Sa 34 godine, rođen u Ilinoisu, Braun je promenio nekoliko klubova tokom svoje karijere, uključujući i period proveden u Kini. Njegovo iskustvo i uspesi čine ga značajnim pojačanjem za Panatinaikos, koji takođe ima ambicije da odbrani titulu u Evroligi, osvojenu u tek završenoj sezoni.

Braunova karijera obuhvata klubove poput Filadelfije Seventisiksers, Minesote Timbervulfsa, Finiksa Sansa, kao i evropske ekipe poput Crvene zvezde, Fenerbahčea iz Istanbula i Makabija iiz Tel Aviva.

Lorenco je bio izabran u idealanu petorku Evrolige, osvajao je titule i bio MVP kola, dok je sa reprezentacijom Španije podigao pehar na Evrobasketu 2022 godine.

Osim toga, prošle sezone je osvojio titulu u Izraelu sa "Ponosom Izraela", dodatno potvrđujući svoju vrednost kao igrač.

Dolazak Lorenca Brauna u Panatinaikos znači da će klub imati još jači tim u narednoj sezoni, sa jasnom ambicijom da bude konkurentan za titulu u Evroligi. Sa sjajnim plejmejkerom u sastavu, atinski "zeleni" će imati iskusnog asa koji je već dokazao svoje kvalitete na najvišem nivou takmičenja.

BONUS VIDEO