SUSRET POSLE ČETVRT VEKA! Danilović EVOCIRAO uspomene sa NBA legendom! Jedan DETALJ ih je posebno NASMEJAO! (VIDEO)


IZVOR: Republika/B.S. - 05.07.2024 | 17:09


Predsednik Košarkaškog saveza Srbije razgovarao sa Dominikom Vilkinsom.

Foto: printscreen/Instagram
SUSRET POSLE ČETVRT VEKA! Danilović EVOCIRAO uspomene sa NBA legendom! Jedan DETALJ ih je posebno NASMEJAO! (VIDEO)

Krajem devedesetih godina prošlog veka, glavnu reč u italijanskoj košarci vodili su gradski rivali iz Bolonje - Kinder (današnji Virtus) i Fortitudo.

Pregršt uzbudljivih utakmica odigrala su međusobno ova dva kluba, a bez konkurencije najneizvesniji viđen je u finalu plej-ofa Palakanestra 1998. godine!

Rezultat u finalnoj seriji bio je 2:2, pa je šampiona odlučivala majstorica u kojoj je Fortitudo imao četiri poena prednosti, na 16 sekundi pre kraja utakmice!

Izgledalo je da je pobednik rešen, ali nije bilo tako. Lopta je bila u rukama Predraga Danilovića. Krenuo je na čuvenog Dominika Vilkinsa, čoveka sa više 20.000 poena u NBA, igrača koji je prethodne godine sa Panatinaikosom bio prvak Evrope. U pravom trenutku podigao se na šut za 3 poena i pogodio, ali Vilkins ga je zakačio po ruci. Sudije Zankarela i Lamonika daju Saši dodatno bacanje! Drama je na vrhuncu, u dvorani je pakao, ali Danilović hladno pogađa i izjednačava rezultat. Pitanje prvaka moralo je da se reši u produžetku!

Danilović je nastavio u velikom stilu. Prvo je u produžetku dao koš, zatim asistirao Bineliju, pa još jednom Nesteroviću, potom je pogodio trojku… Na kraju je bilo 86:77 za Kinder, Saša je igrao 43 od 45 minuta, dao 20 poena i, naravno, bio MVP ne samo finala, nego cele sezone.

Sada su prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije i legendarni NBA as putem internet tehnologije "proćaskali" i prisetili se tog trenutka. Najviše su se nasmejali kod polemisanja da li je Vilkins zakačio Danilovića ili ne, pa su emocije ponovo došle do izražaja kod obojice, kao i osmesi na licima Saše i Dominika.

Vilkins je izneo svoje mišljenje o tom faulu/ne-faulu, dok je njihov razgovor potvrdio da su do danas ostali sjajni prijatelji, bez obzira na ishod tadašnjeg meča.

- Šta ima, stari - obratio se Vilkins sa osmehom na licu i odmah dobio kompliment od Danilovića kako dobro izgleda.

- Nije loše za 60-godišnjaka - nastavio je Dominik.

Nastavili su stari znanci i košarkaški rivali da ćaskaju o životu, pa evocirali uspomene na čuveno finale uz mnogo smeha i dobre energije, da bi na kraju Vilkins priznao: 

- Bio je faul... - otvorio je dušu legendarni NBA as.

Ostalo je upamčeno da je koš Srbina bio "šut od 4 poena", koji je odveo Kinder do produžetka, a potom i do titule! 

U gore priloženom snimku, pogledajte kako je tekao njihov razgovor. 

BONUS VIDEO