PRVA POBEDA KOŠARKAŠA! Zvezdin centar dominirao protiv Holandije - Evo koliko je ubacio Nikola Jokić!


IZVOR: Republika - 05.07.2024 | 23:16


Srbija slavila sa 90:74.

Foto: Starsport
PRVA POBEDA KOŠARKAŠA! Zvezdin centar dominirao protiv Holandije - Evo koliko je ubacio Nikola Jokić!

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu nad selekcijom Holandije rezultatom 90:74 u prijateljskoj utakmici odigranoj iza zatvorenih vrata. Naši košarkaši su dominirali tokom celog meča, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Uroš Plavšić sa impresivnih 19 poena. Pored njega, odlične partije pružili su i Nikola Milutinov sa 17 poena, kao i Ognjen Dobrić koji je postigao 11 poena.

Najveća zvezda naše reprezentacije, Nikola Jokić, za ovu priliku nije pokazao svoj pun potencijal, ostvarivši učinak od samo dva poena, devet skokova i deset asistencija tokom 20 minuta provedenih na terenu. Ipak, ostatak tima uspešno je nadoknadio nedostatak poena, a istakli su se Filip Petrušev sa devet poena, Vanja Marinković sa osam, te Dejan Davidovac i Aleksa Avramović sa po sedam poena.

Nakon ove ubedljive pobede, naši košarkaši se već spremaju za novi susret sa selekcijom Holandije koji je zakazan za subotu. Utakmica će takođe biti odigrana iza zatvorenih vrata, a očekuje se još jedna uzbudljiva košarkaška predstava.

Podsetimo, Srbija se u najjačem sastavu priprema za predstojeće Olimpijske igre. Izabranici Svetislava Pešića su u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i jedinim kvalifikantom. Igre počinju 26. jula i završavaju se 11. avgusta. Srpski tim u svim sportovim čini 110 takmičara.

BONUS VIDEO