SFEROPULOS NIKAD ISKRENIJI! Trener Zvezde o pojačanjima, OBRADOVIĆU, minuloj sezoni...


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 10:35


Da sam se plašio, ostao bih kod kuće, kaže grčki stručnjak.

Foto: Vladimir Lukić
SFEROPULOS NIKAD ISKRENIJI! Trener Zvezde o pojačanjima, OBRADOVIĆU, minuloj sezoni...

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde, govorio je uoči nove sezone o uspesima iz prošle, treneru večitog rivala Željku Obradoviću i pojačanjima crveno-belih ovog leta.

On je prethodno osvojio tripuletu - titulu u AdmiralBet ABA ligi, Superligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća. Kaže da pritiska i straha nije bilo.

- Da sam se plašio, ostao bih kod kuće - počeo je razgovor Sferopulos i nastavio:

- U Crvenoj zvezdi sam da sa igračima donesem pobede i titule. Prosto rečeno, uradili smo svoj posao. Sezona je veoma dobro završena, to naravno nije lako ponoviti, ali pokušaćemo još jednom da damo sve od sebe. S druge strane, u podsvesti sam imao da nismo uspeli u Evroligi i da moramo da budemo mnogo bolji naredne sezone, kako bi pokazali svoju snagu i na evroligaškom nivou.

Uroš Plavšić prvo je ovosezonsko pojačanje.

Foto: KK Crvena zvezda

Sferopulos i Plavšić

- Plavšića sam pratio čitave sezone. Poseduje veliki potencijal. Verujem mnogo u njega i sada će imati šansu da igra u Evroligi. Smatram da je već evroligaški igrač i ne mora to da dokazuje. Mora da ostane skroman, da naporno radi i da stekne nova iskustva. Srećan sam što smo ga potpisali jer je talentovan, ima potencijal, mlađi je od nekih drugih igrača koje imamo i predstavljaće budućnost našeg kluba. Jer, iako sam stranac, ne razmišljam kao trener samo o sadašnjosti, već je jedna od mojih dužnosti i da ostavim nešto posle sebe, kako bi klub imao kontinuitet i svetlu budućnost - ističe Sferopulos, pa nastavlja o Kodiju Mileru Mekintajeru:

- Videli smo da je pre svega timski igrač i želimo takav tip košarkaša na poziciji plejmejkera. Voli da deli loptu, može da postiže poene, da igra odbranu, čini saigrače boljim. Pokazao je to i imao sjajnu sezonu. Verujem da će nam njegovo angažovanje mnogo pomoći.

Velike bitke vodio je sa Partizanom i trofejnim trenerom Željkom Obradovićem.

Foto: Starsport

Obradović i Sferopulos

- Imamo međusobno poštovanje, obojica poštujemo jedan drugog. Pogotovo sada, kada smo veliki rivali, treniramo rivalske timove srpske košarke. To se nikada neće promeniti bez obzira na sve. Obojica takođe poštujemo svoje protivnike. Za mene je Obradović dugi niz godina, ovde u uniji trenera, on je bio prvi predsednik, kreirao je sve ovo za trenere. Ima jako puno uspeha. Za mene je jako interesantno da smo u istoj zemlji, u istom takmičenju. Sa druge strane obojica imamo principe kao ljudske osobe, ali obojica ne želimo da ih prekršimo bez obzira na pritisak rezultata. To nas drži u odličnom odnosu čak i sada - rekao je Sferopulos za "Meridian Sport".

BONUS VIDEO