AVRAMOVIĆU PROPAO TRANSFER: Srbin STRAHUJE za svoju bezbednost! RAT SPREČIO ugovor karijere?!


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 13:48


Reprezentativac Srbije, barem zasad, ostaje u Partizanu.

Foto: Starsport
AVRAMOVIĆU PROPAO TRANSFER: Srbin STRAHUJE za svoju bezbednost! RAT SPREČIO ugovor karijere?!

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović poslednjih nedelja bio je u centru pažnje zbog mogućeg prelaska u redove Makabija iz Tel Aviva. Međutim, kako javljaju lokalni izvori, razgovori između Avramovića i kluba iz Izraela ne idu u najboljem smeru, a sve je izvesnije da do dogovora neće doći.

Izvori bliski sportisti otkrivaju da je Avramović izrazio želju da nastupa za Makabi, ali je zbog aktuelnog ratnog stanja u Izraelu izrazio strah za svoju bezbednost. Ovaj stav je ujedno i razlog zbog kojeg su razgovori sa klubom zapeli, jer je teško ubediti sportistu da se odazove pozivu usled kompleksne situacije u državi. Navodno, prema saznanjima drugog portala, čak je i porodica Alekse Avramovića umešala prste i čini sve da ga odvrati od ideje da zaigra u Izraelu.

Foto: Tanjug/AP

Tel Aviv

Iako ima važeći ugovor sa Partizanom, Avramović nije u prvom planu trenera Željka Obradovića, pa se očekuje da će situacija sa Makabijem dodatno uticati na njegovu budućnost. Takođe, gotovo čitav prošlosezonski roster crno-belih više nije na raspolaganju treneru Željku Obradoviću, koji je krenuo u totalnu rekonstrukciju tima za naredni ciklus takmičenja.

Foto: Starsport

Obradović

Ova situacija baca sumnju na budućnost srpskog košarkaša, ali istovremeno naglašava važnost bezbednosti sportista u trenucima nestabilnosti i sukoba na globalnom nivou. Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će Avramović pronaći rešenje koje će zadovoljiti njegove sportske ambicije uz očuvanje lične bezbednosti.

BONUS VIDEO