NAZIRE SE RIVAL SRBIJE! ŠOK za Italijane - Litvanci na domaćina!


IZVOR: Republika - 07.07.2024 | 08:58


Završnica kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Foto: Starsport
NAZIRE SE RIVAL SRBIJE! ŠOK za Italijane - Litvanci na domaćina!

Košarkaška reprezentacija Litvanije ostvarila je ubedljivu pobedu nad Italijom rezultatom 88:64 na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, čime su obezbedili plasman u finale. Ključnu ulogu u ovoj pobedi imao je neverovatni bek Panatinaikosa, Marijus Grigonis, koji je postigao 23 poena, uz tri skoka i asistenciju. Pored njega, istakli su se i Mindgaugas Kuzminskas sa 14 poena, Deividas Servidis sa devet, i Domantas Sabonis sa šest poena i osam skokova.

U drugom polufinalu, domaća selekcija Portorika ostvarila je pobedu nad Meksikom rezultatom 98:78, čime su se plasirali u finale kvalifikacionog turnira. Očekuje se da će finalni meč u 00.00 biti izuzetno uzbudljiv, a pobednik će se pridružiti grupi C koju čine Srbija, Sjedinjene Američke Države i Južni Sudan na Olimpijskim Igrama u Parizu. 

U drugom meču, koji je bio izuzetno neizvestan, Španija je uspela da slomi otpor Finske u poslednja dva minuta meča, ostvarivši važnu pobedu. Ova utakmica pružila je uzbuđenje do samog kraja, a Španija je uspela da zadrži svoju prednost i ostvari pobedu - 81:74.

U drugim vestima sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske Igre, Bahami i Letonija su ostvarili značajne pobede koje ih približavaju plasmanu na Olimpijadu u Parizu. Ovi rezultati su izazvali veliko interesovanje među ljubiteljima košarke, dok se očekuje da će ove reprezentacije pružiti zanimljive mečeve i pokazati veliku borbu u nastavku takmičenja pošto je ulog veliki.

BONUS VIDEO