SIN ZVEZDINE LEGENDE NA CENI: Portland bio ŠIROKE RUKE zbog Denija!


IZVOR: Republika - 07.07.2024 | 10:17


Avdija napušta Vašington.

Foto: Tanjug/AP
SIN ZVEZDINE LEGENDE NA CENI: Portland bio ŠIROKE RUKE zbog Denija!

Nedavno je objavljena vest o velikoj razmeni između Portland Trejlblejzersa i Vašington Vizardsa, u kojoj je Deni Avdija prešao u redove Trejlblejzersa u zamenu za Malkolma Brogdona. Osim iskusnog Brogdona, Trejlblejzersi su ustupili prava na 14. izbor na NBA draftu 2024. godine Buba Karingtonu, kao i pikove prve i druge runde za 2029. i 2030. godinu.

Deni Avdija je prošle sezone ostvario impresivan učinak od 14,7 poena, 7,2 skoka i 3,8 asistencija po utakmici. U svojoj četvrtoj sezoni u NBA ligi, postao je treći igrač iz draft klase 2020. koji je ostvario najmanje 500 asistencija i 1.000 skokova u karijeri. Ovi podaci jasno ukazuju na njegovu vrednost kao igrača, te se očekuje da će pružiti značajan doprinos ekipi Portland Trejlblejzersa.

 

 


Nakon dolaska u Portland, Deni Avdija će nositi broj 8 na dresu, što će svakako obradovati navijače koji sa nestrpljenjem očekuju njegovu prvu utakmicu u novom dresu. Ova razmena definitivno obećava zanimljivu budućnost za obe ekipe, a navijači će sa nestrpljenjem pratiti kako će se razvijati karijere igrača u novim sredinama. A sumnje nema da je sin Zvezdine legende Zufera Avdije ostavio sjajan utisak i da je na ceni u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

 

 

BONUS VIDEO