PARKER ZAVRŠIO NAJVAŽNIJI POTPIS! Ostaje u evroligašu i kad ZAVRŠI igračku karijeru!


IZVOR: Republika/D.O. - 07.07.2024 | 17:22


Pokazao je vernost prema klubu.

Foto: Tanjug/AP
PARKER ZAVRŠIO NAJVAŽNIJI POTPIS! Ostaje u evroligašu i kad ZAVRŠI igračku karijeru!

Francuski košarkaš Nando de Kolo produžio je ugovor sa Asvelom do 2026. godine, čime će ostati u klubu dosta duže od dve dogovorene godine.

Ovaj iskusni 37-godišnji igrač potpisao je novi dvogodišnji ugovor, kojim će okončati svoju profesionalnu karijeru, ali planira da ostane u klubu iz Vilerbana  na jednoj od rukovodećih pozicija.

Prošle sezone u Evroligi, De Kolo je imao prosečan učinak od 12,2 poena i 4,1 asistenciju po utakmici, što ga je svrstalo među najbolje igrače u ovoj ekipi, pa je vlasnik kluba legendarni Toni Parker odlučio da ponudi dugoročni ugovor najzvučnijem imenu u rosteru.

Njegovo iskustvo i veštine su bile od ključnog značaja za tim, a produženje ugovora predstavlja potvrdu poverenja u njegovu sposobnost da i dalje doprinosi uspesima kluba.

Foto: Starsport

Nando de Kolo

Nando de Kolo može da se pohvali bogatom karijerom, tokom koje je igrao za renomirane klubove poput Šolea, Valensije, San Antonio Sparsa, Ostin Sparsa, Toronto Reptorsa, CSKA Moskve i Fenerbahčea.

Njegovo iskustvo i košarkaško umeće su ga učinili prepoznatljivim imenom na evroligaškoj sceni. Takođe, očekuje se da će Nando de Kolo biti član reprezentacije Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu, što će biti još jedan vrhunac u njegovoj uspešnoj sportskoj karijeri.

Iako će okončati svoju profesionalnu karijeru nakon novog dvogodišnjeg ugovora, planira da ostane u Asvelu na jednoj od rukovodećih pozicija. Ovo predstavlja novi izazov za Francuza, koji će svoje znanje i iskustvo preneti na formiranje ekipe i rad sa mladim talentima.

BONUS VIDEO