SAN JE ZAVRŠEN! Španija ide na Olimpijske igre, ali o GESTU selektora Bahama PRIČA ceo svet!


IZVOR: Republika/B.S. - 07.07.2024 | 22:26


Kris Dimarko nije zaboravio velikog prijatelja.

Foto: www.profimedia.rs
SAN JE ZAVRŠEN! Španija ide na Olimpijske igre, ali o GESTU selektora Bahama PRIČA ceo svet!

Košarkaška reprezentacija Španije ostvarila je važnu pobedu nad reprezentacijom Bahama rezultatom 86:78 u utakmici održanoj u Valensiji, plasiravši se na Olimpijske igre u Parizu.

Tokom prvog perioda igre, situacija je bila izjednačena, ali su Španci preuzeli kontrolu od druge četvrtine, stvarajući nedostižnu prednost. Na poluvremenu su imali prednost od +8 koju su uspešno održali.

Treći period je obeležen visokim brojem poena sa obe strane, a "Crvena furija" je i tu četvrtfinu odvela u svoju korist. Iako su se Bahami trudili da se vrate u igru tokom poslednje četvrtine, Španija je rutinski zadržala prednost i osigurala svoje mesto u Parizu.

Foto: fiba.com

Kris Dimarko sa obeležjima DM u znak sećanja na Dejana Milojevića

Najbolji pojedinac kod Španije bio je bivši igrač Crvene zvezde Lorenco Braun sa 18 poena i tri asistencije, dok su ga pratili Ernangomez sa 14 poena i Aldama sa 12 poena.

Sa druge strane, kod reprezentacije Bahama, očekivano, najefikasniji su bili NBA trio Hild, Ejton i Gordon sa 19, 17, odnosno 15 poena.

Pobedom nad reprezentacijom Bahama, Španija je uspešno ostvarila svoj cilj - plasman na Olimpijske igre. Ovaj trijumf predstavlja važan korak ka ostvarenju njihovih sportskih ambicija i priliku da se takmiče sa najboljim svetskim ekipama na najvećoj sportskoj manifestaciji.

Ipak, ovaj meč je obeležio selektor Bahama Kris Dimarko, koji je jednim potezom odao počast preminulom košarkaškom treneru Dejanu Milojeviću. On je na svom reveru na meču protiv Španije u finalu kvalifikacionog turnira u Valensiji, baš kao što je to učinio i na meču protiv Poljske ranije tokom turnira nosio srce u kojem su bili ispisani inicijali "DM".

Dimarko je sarađivao sa Milojevićem dok je bio u Golden Stejtu, tako da je na ovaj način dokazao da i dalje ne zaboravlja sve što je Deki učinio u Voriorsima.

BONUS VIDEO