KAKVA BOMBA! Pao novi potpis


IZVOR: Republika - 20.07.2024 | 16:24


Hrvat ide u Crnu Goru.

Foto: www.profimedia.rs
KAKVA BOMBA! Pao novi potpis

Klub iz Podgorice, Budućnost, danas je zvanično saopštio da je hrvatski košarkaš Mateo Drežnjak postao deo njihovog tima. Prošle sezone, Drežnjak je igrao za podgorički Studentski centar gde je u ABA ligi ostvario prosečan učinak od 12,5 poena, tri asistencije i 2,5 skokova po utakmici. On igra na poziciji beka i predstavlja značajno pojačanje za ekipu Budućnosti.

Drežnjak je tokom svoje karijere nastupao za timove poput Širokog Brijega i Cibone, stičući dragoceno iskustvo kako u nacionalnim, tako i u regionalnim takmičenjima.

Foto: www.profimedia.rs

Mateo Drežnjak

 


Mateo Drežnjak je četvrto pojačanje Budućnosti tokom ovog leta. Prethodno su u klub stigli Džuvan Morgan, Rašid Sulejmon i Đorđije Jovanović, dok su novi ugovore potpisali Jogi Ferel i Mekinli Rajt, što ukazuje na ambiciozne planove kluba za predstojeću sezonu.

Ovo značajno pojačanje sigurno će uneti novu dinamiku u tim Budućnosti i pružiti dodatnu snagu u borbi za vrh tabele regionalnih takmičenja. S obzirom na Dosadašnje uspehe Matea Drežnjaka, očekuje se da će on biti značajan faktor za postizanje ciljeva kluba u narednoj sezoni.

KK Budućnost je crnogorski košarkaški klub iz Podgorice i deo je SD Budućnost. Klub je osnovan 1949. u Titogradu. U Prvu ligu Jugoslavije Budućnost je ušla 1980, ali je 1990. ispala iz Prve lige. Od raspada Jugoslavije Budućnost se takmičila u Prvoj ligi SRJ i Srbije i Crne Gore, a nakon razdruživanja Srbije i Crne Gore, klub se takmiči u Crnogorskoj ligi i regionalnoj Jadranskoj ligi.

Najznačajniji rezultati u istoriji kluba su bili u sezonama 1995/96, 1997/98. i 2000/01. kada je Budućnost osvojila Kup SR Jugoslavije i tri uzastopne titule prvaka SR Jugoslavije u periodu od 1999. do 2001.

BONUS VIDEO