AMERIMA CRVENI OBRAZ! Južnom Sudanu OTETA istorijska POBEDA! (VIDEO)


IZVOR: Republika/B.S. - 21.07.2024 | 08:22


Ovaj detalj odlučio je prijateljski meč.

Foto: www.profimedia.rs
AMERIMA CRVENI OBRAZ! Južnom Sudanu OTETA istorijska POBEDA! (VIDEO)

Košarkaši Južnog Sudana propustili su neverovatan "zicer" kako bi ostvarili istorijsku pobedu nad Sjedinjenim Američkim Državama na pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, poslednji trenuci doneli su neočekivan obrt. Mnogi su izrazili sumnju u odluke sudija, tvrdeći da su imale značajan uticaj na konačan ishod utakmice.

Naime, posle poentiranja Lebrona Džejmsa i vođstva Amerikanaca od 101:100, Južni Sudan je imao poslednji napad. Karlik Džons, buduće pojačanje Partizana, nije uspeo da pogodi šut, a nakon borbe za loptu, mnogi su tvrdili da je trebalo da bude dosuđen faul u korist afričkog tima.

Foto: printscreen

Detalj kada je Južnom Sudanu "ukradena" pobeda

Ova kontroverzna situacija izazvala je brojne reakcije širom sveta na društvenim mrežama, a mnogi su se zapitali da li je Južni Sudan oštećen u poslednjim trenucima utakmice. Spekulacije su se širile, a navijači SAD su se pitali kako će ova situacija uticati na samopouzdanje tima pred Olimpijske igre u Parizu.

Podsetimo, na najvećem sportskom planetarnom takmičenju, reprezentacija Srbija nalazi se u istoj Grupi C, zajedno sa Južnim Sudanom, Sjedinjenim Američkim Državama i Portorikom, koji je napravio najveće iznenađenje plasmanom u "grad svetlosti", pošto je na kvalifikacionom turniru trijumfovao u konkurenciji Italije i Litvanije.

SAD i Srbija su nedavno odmerili snagu u Abu Dabiju, a izabranici Stiva Kera slavili su ubedljivim rezultatom 105:79.

BONUS VIDEO