"UHVAĆENA" NA DELU! Evo šta radi naša košarkašica nakon poraza u Parizu (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika/A.Đ. - 09.08.2024 | 21:00


Reprezentativka Srbije u košarci, posle poraza u Parizu nalazi se na Zlatiboru.

Foto: Instagram.com/oksrbije
"UHVAĆENA" NA DELU! Evo šta radi naša košarkašica nakon poraza u Parizu (FOTO GALERIJA)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Jovana Nogić reprezentativka Srbije u košarci, posle poraza u Parizu nalazi se na Zlatiboru i gleda turnir u basketu 3 na 3. Ona je na četvrtfinalnom meču dala najveći doprinos timu, ali su reprezentativke Australije ipak pokazale da su bolje. POGLEDAJ GALERIJU

Podsetimo, Izabranice Marine Maljković su se, u sredu 07.08. susrele sa objektivno kvalitetnijom reprezentacijom Australije koja je nakon, do nekle, izjednačene prve četvrtine, već u drugom periodu meča stigla do ubedljive prednosti koju su do kraja znalački čuvale i zasluženo obezbedile plasman u polufinale čime će odlučivati o rasporedu medalja na ženskom košarkaškom turniru.

Foto: Kss.rs

 

 

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, nije krila razočaranje nakon poraza od Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara (67:85). Istakla je da ekipa nije imala šanse protiv Australije, ali je istovremeno pohvalila svoje igračice koje su se borile onoliko koliko mogu u ovom momentu.

Nažalost, ovo je realno. Nismo imali nikakve šanse protiv Australije. Ostaje mi žal što nismo igrale sve vreme kao u četvrtoj četvrtini... Ova ekipa je sastavljena od dobrih devojaka, dobar je to i zdrav tim, baš onako kako i treba da izgleda ekipa, da se druže i žive u ekipi. One su me ubedile ogromnim radom i ponašanjem da ostanem i da bi trebalo da radim s njima kada sam mislila da odem sa prethodnom generacijom. Zbog toga zaslužuju pažnju, da se napravi analiza i plan za ono što sledi - istakla je selektorka i istakla najveći problem srpske ženske košarke:

- Mi dok nemamo ligu, ne možemo da budemo ono što smo bili sa prošlom generacijom. Imamo problema i sa mlađim kategorijama, a ženska košarka u Srbiji zaslužuje pažnju i respekt. Šteta je, jer smo zemlja koja mnogo ulaže u sport, ali treba da uradimo to na pametniji način, za ženski sport koji zastupam i žensku košarku posebno. Mislim da se onda možemo nadati opet medaljama. Samo pametna i mudra strategija.

Najefikasnije igračice na meču bile su Australijanke Alan Smit koja je ubacila 22 poena, dok su četiri poena manje postigle Kajla Džordž i Džejd Melburn.

Kada je srpska reprezentacija u pitanju, Jovana Nogić je ubacila 17 poena, dok je Anđela Dugalić meč završila sa 14 postignutih poena. Ovim mečom naše devojke su završile učešće na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO