SENZACIJA! ADETOKUMBO POTPISAO ZA PODGORICU! Grk će igrati ABA!


IZVOR: Republika/ O.J. - 17.08.2024 | 12:12


Potres u Crnoj Gori!

Foto: Profimedia
SENZACIJA! ADETOKUMBO POTPISAO ZA PODGORICU! Grk će igrati ABA!

Ljubitelji košarke na Balkanu imaju razloga za uzbuđenje jer je košarkaški klub Podgorica uspeo da ostvari senzacionalan transfer! Naime, Aleksandros Adetokumbo, član poznate sportske porodice čiji su Janis i Tanasis zvezde NBA lige, a Kostas Evrolige, pridružio se timu iz Crne Gore. Iako je najniži od braće Adetokumbo sa svojih 203 centimetara, Aleksandros donosi sa sobom bogato iskustvo i znanje stečeno kroz igru u Litvaniji, tačnije u ekipi Mažeikai, gde je ostvario solidan prosek od 8,3 poena na 12 utakmica.

Odlučnost i angažovanje Košarkaškog kluba Podgorica koji ove sezone igra ABA 2 ligu vidljivi su i kroz ostale transferne aktivnosti tokom leta. Pored Adetokumba, u tim su stigli i Džek Golke, Džošua Skot, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović i Vasilije Milović. Ovo snažno pojačanje pruža jasnu sliku o ambicijama kluba da osnaži svoj tim i postigne značajne rezultate u ABA 2 ligi.

 

Videćemo hoće li ovaj momak star 23 godine uspeti da napravi karijeru koja je približna njegovom najstarijem bratu Janisu, a ni karijera njegova dva starija brata Tanasisa i Kostasa svakako ne bi bio loš scenario za njega.

U svakom slučaju ovo je transfer koji će sigurno odjeknuti ne samo Balkanom, već čitavom Evropom. Koliko god bio neiskusan i dalje, osim igračkog, ovo pojačanje je i sjajan marketinški potez kluba iz prestonice Crne Gore.

BONUS VIDEO