SRBIJO, RADUJ SE!!!!! "Orlići" pobedili Helene i osvojili medalju na Evrobasketu!


IZVOR: Republika/B.S. - 17.08.2024 | 19:37


Sjajan podvig izabranika Vladimira Zlatanovića.

Foto: fiba.com
SRBIJO, RADUJ SE!!!!! "Orlići" pobedili Helene i osvojili medalju na Evrobasketu!

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetan uspeh osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu održanom na Kritu. Hrabri "orlići" uzrasta od 16 godina pokazali su svoj kvalitet i borbeni duh pobedivši vršnjake iz Grčke rezultatom 74:65.

Iako su pretrpeli bolan poraz od Francuske u polufinalu, Orlići su u meč ušli sa odlučnošću da se vrate kući sa odličjem. Njihov stav doneo im je sigurnost u igri, a već minut i po pre kraja prvog perioda stekli su dvocifrenu prednost.

Vuk Danilović se istakao kao najefikasniji u našem timu sa 24 poena, dok je Andrej Bijelić gotovo ostvario tripl-dabl sa 15 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Nikola Кaralić je takođe doprineo sa 11 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Andrej Pavlović postigao 10 poena.

Foto: fiba.com

 

Utakmica je bila puna uzbuđenja, a Grčka je uspela da smanji zaostatak na samo pet poena minut i po pre kraja. Međutim, naš tim je uspeo da odgovori naletu protivnika i zadrži prednost do kraja meča.

Ovo je treća medalja za mlađe kategorije Košarkaškog saveza Srbije ovog leta, nakon srebra muškog tima do 18 godina i bronze ženske juniorske reprezentacije na evropskim prvenstvima u Finskoj i Portugalu.

Izuzetan uspeh kadetske reprezentacije Srbije donosi radost i ponos naciji, dok se već s nestrpljenjem očekuje naredno takmičenje na kojem će naši mladi košarkaši imati priliku da pokažu svoj talenat i borbeni duh.

BONUS VIDEO